FinansWatch

Finans Norge ønsker ny utredning

Gry Nergård og Finans Norge ønsker utredning av ansvarsforholdet ved elektronisk ID og e-signatur.

Foto: CF Wesenberg

– Vi mener det er behov for en bred utredning av ansvar for bruk av eID og e-signatur, sier Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård.

Finans Norge har derfor sendt brev til distrikts- og digitaliseringsministeren og bedt om at dette settes på dagsorden.

Finans Norge skriver at de svært gjerne vil komme i dialog med departementet om behovet for en utredning av ansvarsforhold for bruk av elektronisk ID og -signatur.

– En slik utredning bør omfatte alle tilbydere av og brukersteder for slike tjenester, og ikke være begrenset til BankID og bank som brukersted, noe som naturlig nok var tema i forbindelse med ny finansavtalelov, sier Nergård.

Ny finansavtalelov ble vedtatt ved årsskiftet og ansvar for misbruk av e-signatur er en del av den nye loven. Nå ønsker altså Finans Norge en bredere utredning om temaet.

Med det offentlige eventuelt sterkere inne på tilbydersiden når det gjelder eID og med stadig flere offentlige brukersteder, er det også i det offentliges interesse at ansvarsforholdene avklares.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch