Finans Norge: – Avgift på helseforsikring vil ramme små og mellomstore bedrifter

Finans Norge mener en avgift på helseforsikring, som foreslått av Arbeiderpartiet, vil gi negative konsekvenser for små og mellomstore bedrifter.
Hovedkontoret til Finans Norge ligger i Finansnæringens hus. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Hovedkontoret til Finans Norge ligger i Finansnæringens hus. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Ifølge Finans Norge har nærmere 650.000 nordmenn en helseforsikring, hvorav ni av ti har forsikringen gjennom arbeidsgiver.

– For små og mellomstore bedrifter, som er i klar majoritet i norsk næringsliv, er lange sykefravær hos ansatte en stor utfordring. De aller fleste bedrifter i Norge har under 10 ansatte, og da er alle ansatte nøkkelmedarbeidere, skriver Finans Norge på sin nettside.

– Forsikringen bidrar til at de ansatte ikke blir lengre borte fra jobben enn nødvendig, og det gir en lavere terskel for å forebygge skader som kan utvikle seg til større og lengre helseutfordringer, skriver Finans Norge videre.

Finans Norge mener derfor det vil bli negativt for små og mellomstore bedrifter dersom helseforsikring blir dyrere dersom det innføres en avgift på forsikringen.

– I 2019 ble det gjort utbetalinger fra privat helseforsikring for 1,3 milliarder kroner. Dette er penger som tilføres og øker tilbudet av helsetjenester, og dermed ikke stjeler allerede eksisterende kapasitet, mener Finans Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også