Økokrim-sjef inhabil i etterforskning av DNB-transaksjoner

Ansvaret for saken flyttes derfor fra Økokrim. Det var i juni Økokrim-sjefen erklærte seg inhabil i DNB-etterforskningen
Økokrim-sjefen Pål Lønseth.
Økokrim-sjefen Pål Lønseth.

Økokrim-sjef Pål Lønseth erklærer seg inhabil i etterforskningen av DNBs rolle i Samherji-saken. Det skriver Dagens Næringsliv.

Ansvaret for saken flyttes derfor fra Økokrim.

Det var i juni Økokrim-sjefen erklærte seg inhabil i DNB-etterforskningen og det var 19. november i fjor at den islandske avisen Stundin meldte om at 70 millioner dollar, tilsvarende 670 millioner kroner, hadde blitt sluset gjennom DNB via et skallselskap i skatteparadiset Marshalløyene til Namibia.

– Vi har fått opplyst at vurderingen av habilitetsspørsmålet er begrunnet i et advokatoppdrag forut for tiltredelsen i Økokrim. For ytterligere detaljer om bakgrunnen for Lønseths syn på spørsmålet, henviser vi dere til Økokrim, sier statsadvokat Heidi Reinholdt-Østbye til Dagens Næringsliv og fortsetter:

– Når det gjelder hva som skal skje med saken videre, kan vi informere om at riksadvokaten har besluttet at etterforskingen og påtaleansvaret (dvs. hele saksansvaret) skal flyttes fra Økokrim til et annet statsadvokatembete med tilhørende nytt politidistrikt. Riksadvokaten har fattet samme beslutning for de andre sakene hvor Lønseth har vurdert seg inhabil, så dette er ikke noe som gjelder spesielt for denne saken, sier Østbye.

Pål Lønseth innstilles som ny Økokrim-Sjef 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også