FinansWatch

Staten har solgt GIEK Kredittforsikring

Det statslige kredittforsikringsselskapet for eksportvirksomheter er nå en del av det privateide franske selskapet Coface.

Fiskeriminster Odd Emil Ingebrigtsen (H). | Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

GIEK Kredittforsikring har i hovedsak hjulpet norske eksportører, herunder sjømatbransjen, med å forsikre sine utenlandske fordringer, på kommersielle vilkår.

I februar inngikk Nærings- og fiskeridepartementet en avtale med franske Coface om å selge virksomheten. Salget er nå gjennomført.

Selskapet har 28 ansatte og rundt 100 millioner kroner i årlige inntekter fra forsikringskunder. Årlig forsikret volum er i overkant av 60 milliarder kroner. Sjømatbransjen har stått for omtrent 70 prosent av inntektene, men mange i bransjen har også funnet bedre kredittforsikringer i markedet. GIEK har hatt rundt 30 prosent markedsandel.

– Med Coface i ryggen får virksomheten til GIEK Kredittforsikring bedre forutsetninger for å videreutvikle et viktig tilbud for næringen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i en pressemelding.

Finanstilsynet: – Tide Forsikring evnet ikke selv å avdekke mangler

Fair Collection er klare for salærkutt – men ikke til svensk nivå 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch