FinansWatch

Merkel og Macron med økonomisk initiativ

Frankrike og Tyskland skal mandag presentere et initiativ for gjenreising av EU-økonomien senere i dag.

Tysklands Angela Merkel og Frankrikes Emmanuel Macron skal via video prøve å bli enige om hvordan de skal få fart i EU-økonomien. Her fra februar, før de måtte sosialt distansere seg fra hverandre. | Foto: Olivier Matthys/AP/NTB Scanpix

Frankrikes president Emmanuel Macron skal i løpet av dagen ha en videokonferanse med den tyske statsministeren, Angela Merkel, opplyser Macrons kontor. Etter møtet – trolig rundt klokken 17 – vil de legge fram en nytt initiativ for å få fart på EUs økonomi skriver NTB.

Elysée-palasset har ikke fortalt om noen detaljer i det fransk-tyske initiativet, men kilder tett på Macron sier til Reuters, at det innefatter helsevesenet, økonomisk gjenreising, grønn omstilling og digitalisering samt initiativer om industriell uavhengighet.

Frankrike og Tyskland har slitt med å holde en felles front under koronakrisen. Blant annet har Macron ført an i førsøkene på å få mer økonomisk konservative land som Tyskland, Østerrike og Nederland til å opprette et felles europeisk fond som utsteder langsiktige obligasjoner, for å hjelpe de hardest rammede landene. 

EU-kommisjonen skulle lagt fram sitt forslag til et gjenreisingsfond og revidert langtidsbudsjett for EU tidligere i måneden, men dette er blitt utsatt. Forslaget er nå ventet å komme onsdag i neste uke.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch