Norske banker ber regjeringen stålsette seg for langvarig krise

Storebrand og DNB advarte i et møte finansministeren om at økonomisk nedgang vil vare lenge til tross for krisepakker.
Finansminister Jan Tore Sanner (H) | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner (H) | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Storebrand og DNB advarte finansminister Jan Tore Sanner i et møte tirsdag at de økonomiske konsekvensene av koronapandemien vil være mer langvarig enn det som tidligere har vært forespeilet, skriver Bloomberg.

Norge er i ferd med å heve deler av restriksjonene som ble innført 12. mars for å begrense spredningen av koronaviruset, og statsminister Erna Solberg gjentok tirsdag sitt mål om å åpne opp for normale aktiviteter igjen før sommeren.

Myndighetene sonderer derfor terrenget for å finne tiltak som kan balansere ut de rekordstore summene som har blitt sprøyet inn i økonomien i form av krisepakker.

–  Risikoen er til stedet for at krisen vil ha langvarige konsekvenser til tross for tiltakene vi setter inn, sa Sanner til Bloomberg News.

Sanner sier også at Norge ikke kan regne med en hjelpende hånd fra verdensøkonomien. I tillegg er landet preget av usikkerheten i oljemarkedet, redusert etterspørsel og ikke minst lavere oljepriser. Dette har store konsekvenser for oljeindustrien, fortsetter Sanner.

–  Det som karakteriserer denne situasjonen er først og fremst usikkerhet, sier Sanner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også