Finansministeren skryter av norske banker

Banker opplever svært arbeidspress i forbindelse med koronapandemien. I tillegg har finansbransjen bidratt til forløsningen av regjeringens korona-tiltak. Nå får de skryt for innsatsen av finansmisnister Jan Tore Sanner (H).
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mange har søkt om avdragsfrihet på boliglånene sine og henvendelser om økonomisk rådgivning har tilsynelatende sjelden vært større, forteller flere kilder til FinansWatch.

Les også: Sterk lånevekst for Nordea i Norge

Sanner sier nordmenn er priviligerte som har banker som er til å stole på.

– Vi er heldige i Norge som har solide banker og en moderne finansnæring som folk har tillit til. Det gir trygghet i tiden vi er inne i nå. Mitt inntrykk er at bankene strekker seg langt for å hjelpe kundene sine gjennom krisen. Bankene bruker for eksempel avdragsfrihet aktivt for å hjelpe de som har midlertidige betalingsproblemer, sier Jan Tore Sanner (H) til FinansWatch. 

Sanner trekker frem finansbransjens bidrag innenfor lånegarantiordningen. 

– Den siste tiden har finansnæringen kommet med nyttige innspill og bidratt stort med gjennomføringen av regjeringens tiltak. Takket være konstruktivt samarbeid og dialog med finansnæringen klarte vi å få på plass lånegarantiordningen for bedrifter raskt og effektivt, og det meste av administrasjonen av ordningen er lagt direkte til bankene, fortsetter Sanner.  

Kompensasjonsordningen for næringslivet gikk på lufta i forrige uke. Ordningen skal dele ut om lag 20 millioner kroner i måneden til koronarammede bedrifter. Sanner trekker også frem her finansbransjens innsats legger vekt på de tekniske digitaliseringsløsningene.  

– Finansnæringen har også vært en pådriver i utviklingen av søknadsportalen for kompensasjonsordningen, hvor en har kunnet dra nytte av et allerede etablert samarbeid mellom finansnæringen og offentlige etater om digitalisering. Den automatiserte løsningen som kompensasjonsordningen til bedriftene er basert på, har bygget på tekniske løsninger fra dette prosjektet, sier Sanner.  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også