Kron-kundene med 109 millioner netto i fond i oktober

– De fleste Kron-kundene har ikke latt seg skremme av krigsfrykt og inflasjon, sier investeringsdirektør Joar Hagatun i Kron.
LØNNSOMT: – For kortsiktig kapital er det nå nesten en no-brainer å investere i pengemarked fremfor bankkonto, sier investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun i Kron. | Foto: Kron
LØNNSOMT: – For kortsiktig kapital er det nå nesten en no-brainer å investere i pengemarked fremfor bankkonto, sier investeringsdirektør og grunnlegger Joar Hagatun i Kron. | Foto: Kron

Ikke siden 1976 har den amerikanske Dow Jones indeksen levert en like god oktober måned, med en avkastning på nesten 14 prosent, skriver Kron i en pressemelding.

Deres kunder tegnet fond for totalt 206 millioner kroner gjennom den gode måneden. Uttak var på 71,8 millioner kroner i oktober og for 9. måned på rad siden Ukraina-krigen startet, endte netto innskudd i positivt territorie med 109,5 millioner kroner.

– De fleste Kron-kundene har ikke latt seg skremme av krigsfrykt og inflasjon, men består syretesten og tror på at tid i markedet trolig er en bedre strategi enn timing av markedet, sier investeringsdirektør i Kron, Joar Hagatun.

God investoradferd

Tidligere i år lanserte Kron appen «Is i magen», som fjerner avkastningstall fra forsiden på appen. Dette for å unngå at man lar seg påvirke av om siste periodes avkastningstall er røde eller grønne.

– Langsiktighet innebærer at man faktisk må oppleve nedturer og kriser. Historien har vist at risikospredning og tålmodighet er gode verktøy for å komme seg helskinnet igjennom disse. For å klare dette er det viktig at appen kan bidrar til god investoradferd, noe «is i magen» funksjonen er et eksempel på, sier Hagatun.

Pengemarkedsfond banker høyrentekonto

Pengemarkedsfond fra Alfred Berg og KLP fortsatte trenden i lys av renteoppgangen og var også denne måneden til stede på fondstoppen. Ellers var også fondet i Norge med flest kunder til stede, DNB Teknologi.

Gjennomsnittlig innskuddsrente på høyrentekonto er ifølge Finansportalen nå på usle 1,4 prosent. Da er det gøy å se at mange har fått med seg at flere pengemarkedsfond gir en effektiv rente på i underkant av 4 prosent med fortsatt lav risiko for tap, påpeker Hagatun.

– For kortsiktig kapital er det nå nesten en no-brainer å investere i pengemarked fremfor bankkonto, med mindre du virkelig tror at dommedag er nær og dermed ønsker å ha garantien på 2 millioner kroner fra Bankenes sikringsfond gjeldende.

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Finans Norge og Norsk Pensjon lanserer ny nettportal

Bedriftspensjonsbarometeret 2022: Tre selskaper skiller seg ut

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også