FinansWatch

Pensjonssparerne sitter stille i båten: – Heldigvis

Til tross for usikre tider har ingen av kundene til Duvi Pensjon endret risikoprofil i pensjonskontoene sine den siste måneden. Dette gjør de helt rett i, mener daglig leder Asbjørn Erdal.

UROLIG MARKED: – Vi mener man bør holde seg til strategien sin og ikke la seg skremme av urolig marked, sier daglig leder Asbjørn Erdal i Duvi Pensjon. | Foto: Duvi Pensjon

– I usikre tider faller aksjekursene og da får man jo kjøpt flere aksjer for sparingen som arbeidsgiver gjør for deg, sier Erdal.

Ifølge Erdal er få nordmenn veldig opptatt av pensjon og pensjonssparing.

– Dessverre. Rundt fire prosent av de som har egen pensjonskonto velger en annen leverandør enn den som arbeidsgiver har valgt for dem.

Anbefaler høy aksjeandel

Ettersom tjenestepensjon er veldig langsiktig sparing råder Erdal pensjonssparere til å være langsiktige og ha høy aksjeandel.

– Vi mener det er mer risikofylt å redusere aksjeandelen, da vil du fort ende opp med svakere pensjon, sier han, og legger til:

– Det er de færreste forunt å si hvor haren hopper. Det gjelder også i aksjemarkedet. Vi mener man bør holde seg til strategien sin og ikke la seg skremme av urolig marked. Veldig mange som prøver å tjene penger på markedsbevegelser ender opp med å tape penger.

Hold på strategien

Erdal påpeker videre at de mener at man kun bør vurdere å redusere aksjeandel hvil man nærmer seg pensjonsalder og at tjenestepensjonen er en viktig del av ens økonomi.

– Man ser av tidligere markedsfall at aksjemarkedet gjerne kommer tilbake i løpet av få år. Er det mange år til man blir pensjonist bør man holde seg til strategien sin med høy andel aksjer i sparingen, sier han og legger til at de kontakter kundene når de nærmer seg pensjonsalderen og gjør dem oppmerksom på at de må forholde seg til aksjeandelen.

Svak økning for liv- og pensjonsselskaper i andre kvartal

Kraftig økning i antall pensjonskontoer

Storebrand kjøper Kron: – En forsterkning av vekststrategien

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch