Nordmenns interesse for pensjon doblet seg i fjor

Antallet søk på norsk pensjon var over dobbelt så stort i fjor som året før.
Daglig leder av Norsk Pensjon, Trond Tørstad. | Foto: Protrett: Pensjonskontoregisteret / PR – Bakgrunn: Terje Pedersen / NTB
Daglig leder av Norsk Pensjon, Trond Tørstad. | Foto: Protrett: Pensjonskontoregisteret / PR – Bakgrunn: Terje Pedersen / NTB

I fjor ble det gjort over 22 millioner oppslag sammenlignet med 8 millioner i 2020. Oppslagene, eller søk på egne pensjonsordninger, ble gjort gjennom livs- og forsikringsselskapene og Norsk Pensjon, det skriver Finans Norge i et innlegg på sine hjemmesider.

– Det er svært positivt at stadig flere bruker portalløsningen til Norsk Pensjon for å skaffe seg oversikt over både egne pensjonsavtaler og beregninger av hva de totale pensjonsutbetalingene blir, uttaler daglig leder av Norsk Pensjon, Trond Tørstad, i innlegget.

Norsk Pensjon er eid av de største livsforsikringsselskapene i Norge. Formålet med løsningen er å gi en samlet oversikt over opptjente pensjonsrettigheter. I pensjonsportalen kan folk få oversikt og anslag over pensjonsutbetalingene de får fra folketrygden, fra jobbene dine og det du eventuelt har spart til pensjon på egenhånd.

Foreløpig får ikke alle som har jobbet i offentlig sektor total og samlet informasjon om pensjonen sin gjennom pensjonsportalen, men det arbeides med.

Pensjonskontoregisteret har flyttet 90 milliarder pensjonskroner i 2021

Finansnæringen ruster seg for ny pensjonsordning

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også