FinansWatch

Finansnæringen ruster seg for ny pensjonsordning

Pensjonsselskapene forbereder seg på den nye pensjonsordningen som trer i kraft til sommeren.

Med den nye pensjonsordningen forsvinner muligheten for å gjøre unntak fra bedriftenes pensjonsordninger for ansatte under 20 år, og for de som har mindre enn 20 prosent stilling. | Foto: Colourbox

Obligatorisk opptjening av tjenestepensjon fra første krone trer i kraft til sommeren.

Blant annet begynner opptjening av pensjon allerede ved 13 års alder mot tidligere 20 år.

Finans Norge viser til at overgangsregler gir bedriftene tid til 30. juni 2022 med å tilpasse pensjonsordningene sine til den nye regelen.

– Når de unge selv kan velge pensjonsleverandør på sin innskuddspensjon i så ung alder, må regelverket være tydelig på hvordan dette skal gjøres, sier daglig leder Trond Tørstad i Norsk Pensjon og Pensjonskontoregisteret, ifølge Finans Norge.

Ordningen innebærer at også bedriftene må sette seg inn i hvordan ordningen skal fungere: Muligheten for å gjøre unntak fra bedriftenes pensjonsordninger for ansatte under 20 år, og for de som har mindre enn 20 prosent stilling, forsvinner.

– Vi er i dialog med bransjen om hvordan nyordningen skal fungere, og pensjonsselskapene forbereder seg på hvordan nyordningen skal innføres, sier Tørstad.

Finans Norge peker på at finansnæringen som følge av innføringen av egen pensjonskonto, har investert mye i tekniske løsninger de siste årene.

Finanskomiteen tar grep om garanterte pensjonsordninger

Bjørnafjorden kommune kansellerte avtale med KLP – velger Storebrand

Totens Sparebank jobber for å holde kostnadene nede: – Vi vurderer alltid om det er behov for å ansette nye folk når noen slutter 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch