Pensjon: Én av fire har minsteordning

Ved utgangen av 2021 hadde 24 prosent av arbeidstakere med innskuddsordninger den laveste satsen på to prosent i pensjonssparing hos sin arbeidsgiver.
Stefi Kierulf Prytz er direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge. | Foto: Finans Norge/CF-Wesenberg
Stefi Kierulf Prytz er direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge. | Foto: Finans Norge/CF-Wesenberg

Kun tre prosent hadde maksimale innskuddssatser i sin pensjonsordning, viser tall Finans Norge har samlet inn fra pensjonsleverandørene.

– Pensjon fra første krone er en stor reform, som vil gi mer pensjonsopptjening for mange og pensjonsopptjening for mange som ellers ikke ville fått det, sier Stefi Kierulf Prytz, direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge, til egne nettsider.

Den nye reformen «pensjon fra første krone» ble innført fra og med i år.

Reformen innebærer at inntekt under 1 G også skal kvalifisere til pensjonssparing, noe som ikke har vært obligatorisk tidligere. I tillegg skal ansatte med deltidsstilling under 20 prosent, arbeidstakere fra fylte 13 år og sesongarbeidere få pensjon fra første krone.

Tallene fra Finans Norge viser at ved årsskiftet så hadde 64 prosent av arbeidstakerne en ordning hvor man kun sparer til pensjon på den delen av inntekten som overstiger 1 G (106 399 kroner).

Utover de 24 prosentene med minsteordning, har ytterligere åtte prosent av arbeidstakerne minstesatsen på to prosent for inntekt opptil 7,1 G (ca. 755.000 kroner), men de får en høyere innskuddssats for inntekt som overstiger 7,1 G.

Norske pensjonskasser har lav eksponering mot Russland

Storebrand ansatte 151 innen skadeforsikring i 2021

Pensjonsfondet oppretter kontor i Tromsø



Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også