Mener myndighetene har informert for dårlig om pensjonsordning.

Snaut fem prosent av nordmenn har tatt et aktivt valg om egen pensjonskonto. – Myndighetene har informert for dårlig om den nye ordningen, mener Kron-direktør Emma Tryti.
Emma Tryti er administrerende direktør i Kron. | Foto: Kron
Emma Tryti er administrerende direktør i Kron. | Foto: Kron

«Ideen var god, men for mange er den nye ordningen fremdeles en godt bevart hemmelighet». Dette skriver Emma Tryti, administrerende direktør i Kron, i et innlegg i Dagens Næringsliv.

Her viser hun til at mindre enn fem prosent, 50.0000 nordmenn, har tatt et aktivt valg om egen pensjonskonto.

– Vi jobber systematisk med kunnskapsdeling, men dette kan ikke være vårt ansvar alene. Nå er det på tide at myndighetene fullfører pensjonsreformen gjennom opplysningskampanjer, slik de gjør om andre essensielle temaer som helse og utdannelse. I tillegg bør myndighetene stille krav til aktørene i bransjen om proaktiv kommunikasjon og transparens om priser og avtalebetingelser, skriver Tryti i innlegget.

De er «de store pensjonsforvalterne og den relativt lille gruppen arbeidstagere som engasjerer seg aktivt i økonomiske investeringer og forvaltning av egen pensjon», som vinner på at arbeidstagerne ikke tar dette valget, skriver hun, og videre:

– Heller ikke arbeidsgiverne har et incentiv til å opplyse egne ansatte om valgmulighetene. Jo flere ansatte som tilhører samme ordning, jo enklere blir den å administrere for arbeidsgiverne, skriver Tryti i innlegget.

Finanstilsynet er positive til at det diskuteres investeringer i sosiale medier

Storebrand vil utvikle digitale løsninger med Quantfolio

Tre meglerhus er ilagt overtredelsesgebyr etter å ha shortet flyselskapet Norwegian 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også