Relativt få arbeidstakere har tatt grep om egen pensjon

Egen pensjonskonto var et stort tema rundt forrige årsskifte. Men den spådde masseforflytningen av pensjonssparing har uteblitt.
Norges-sjef i Nordnet, Anders Skar. | Foto: Nordnet
Norges-sjef i Nordnet, Anders Skar. | Foto: Nordnet

I februar i år startet utrullingen av Egen pensjonskonto, løsningen som samler alle pensjonskapitalbevis for norske arbeidstakere og lar dem plassere pengene hos det pensjonsselskapet de selv ønsker og med den profilen de selv ønsker.

Bransjen så for seg at 10-20 prosent av arbeidstakerne kom til å gjøre endringer i egen pensjon, men slik har det ikke blitt. Ved utgangen av november er det bare 3,5 prosent av arbeidstakerne som omfattes av EPK som har gjort endringer, skriver Shifter.

– Jeg vil si at egen pensjonskonto har fått en okay start. Vi opplevde en veldig stor interesse ved lanseringen og fram til sommeren kom, men etter det har det gått litt tråere, sier leder for Nordnet Norge, Anders Skar til Shifter. 

Han håper flere enn de mest bevisste pensjonssparerne vil komme på banen i tiden og årene som kommer. Han regner fremdeles med at et tosifret antall arbeidstakere som utnytter Egen pensjonskonto er mulig.

Større spredning

De selskapene som posisjonerte seg mot Egen pensjonssparing for å kapre kunder har i stor grad lykkes. Av de flyttede midlene i 2021 har Nordnet og Kron fått tilflyttet 40 prosent til seg.

Sparebank 1 Forsikring er den enkeltleverandøren med størst tilflytting av midler, med 23,6 prosent.

Administrerende direktør i Danica Norge: – Det er mange blandede følelser rundt oppkjøpet

Storebrand om oppkjøpet: – Danica har utviklet et godt distribusjonsnettverk, det vil vi bygge videre på

Forslag om gjennomføring av revidert tjenestepensjonsdirektiv i norsk rett 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også