Duvi har fått inn 3500 bedriftskunder på fem år: – Bedrifter vil ha et enkelt valg og det tilbyr vi

Pensjonsselskapet Duvi har tatt en markedsandel i pensjonsmarkedet på 1,9 prosent på fem år. Administrerende direktør, Asbjørn Erdal, mener at det handler om enkle valg.
Administrerende direktør for Duvi Pensjon, Asbjørn Erdal. | Foto: Sebastian Holsen
Administrerende direktør for Duvi Pensjon, Asbjørn Erdal. | Foto: Sebastian Holsen

Kompliserte pensjonsordninger gjør at bedriftsledere blir usikre på hvilken pensjonsordning de skal velge, det mener administrerende direktør for Duvi Pensjon, Asbjørn Erdal.

– Tallene fra Finans Norge viser klart at det i hovedsak er bedriftene som avgjør hvor folk har plassert tjenestepensjonene og bedriftsledere vil ha et enkelt valg, og det tilbyr vi, forklarer Erdal til FinansWatch.

Duvi ble stiftet i 2013, fikk konsesjon i 2015 og begynte å selge tjenestepensjonsordninger i 2016. Salgene går stort sett gjennom agenter over hele landet. Ifølge pensjonskontoregisteret forvalter Duvi rundt 1,2 milliarder kroner på vegne av ansatte hos de 3500 bedriftskundene og 490 millioner kroner på vegne av folk som har valgt å flytte Egen pensjonskonto (EPK). Erdal forklarer at utviklingen har vært eventyrlig og at de nå totalt forvalter 2,2 milliarder kroner.

– Når en agent kommer ut til en bedrift og tilbyr dem en rekke produkter med ulike risikoprofiler blir bedriftslederne forvirret og usikre. Duvi derimot gir dem kun to valg; langsiktig eller kortsiktig sparing. Den langsiktige profilen er stort sett den beste for alle ansatte. Da slipper bedriftslederne å bekymre seg og det ser vi at de setter pris på, sier han.

Bedriftskundene er i hovedsak små og mellomstore bedrifter.

Styrt som Oljefondet

De to alternativene Duvi tilbyr er langsiktig som har en overvekt i aksjefond og kortsiktig som har en overvekt i norske statsobligasjonsfond. Men Erdal påpeker at stort sett alle er best tjent med det langsiktige alternativet, uansett hvor man er i livsløpet.

– Historisk har alltid aksjemarkedet hatt bedre avkastning enn obligasjoner og andre finansielle instrumenter. Derfor har vi ikke tro på nedtrapping av aksjeandelen, med mindre den som eier tjenestepensjonen er avhengig av veldig stabile inntekter. Jeg kommer til å ha langsiktig til jeg dør, smiler Erdal.

De som avgjør hvilke fond som blir investert i er en investeringskomite bestående av Knut N. Kjær, som var med å grunnlegge Oljefondet, Espen Seidel, Wollert Hvide, Ove Kristoffersen og Asbjørn Erdal.

– Komiteen møtes jevnlig for å avgjøre hvor vi skal investere og hvor mye. Vi kjøper fond der vi får de beste fondene til en rimelig kostnad. Akkurat nå har vi fond hos KLP, Danske Invest og Handelsbanken. Vi jobber med å sikre at investeringene vi gjør er bærekraftige, men vi vil være forsiktig med å annonsere at investeringene våre er grønne før EU-taksonomien og regelverket blir klarere, sier Erdal.

Merker pågang etter at Skatteetaten har overtatt tilsynet

1. juni i år overtok Skatteetaten tilsynet med at arbeidsgivere har lovpålagt pensjonssparing - et ansvar som tidligere lå hos Finanstilsynet. Det har Duvi merket.

– Det var smart at Skatteetaten overtok tilsynet. Nå skal arbeidsgivere melde inn hvilken pensjonsleverandør de har på A-meldingen. Skatteetaten kan dermed med enkle digitale uttrekk finne ut hvilke bedrifter som ikke har pensjonsleverandør og følge dem opp. Vi har fått inn flere bedriftskunder som nå er blitt klar over alvoret og startet opp pensjonssparingen hos oss, forklarer Erdal.

Duvi har 25 ansatte på kontoret i Lillestrøm og et utviklingsteam på 10 personer i Asia.

Duvi Pensjon: – Vi er en mygg, men vi vokser 

Næringsbanken øker beløpet i kommende emisjon

Dette er de prioriterte områdene til Finanstilsynet for rapportering av årsregnskap 2021 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også