FinansWatch

Næringsbanken øker beløpet i kommende emisjon

Næringsbanken nyter kraftig vekst i sin nisje og skal hente mer penger. Nå vurderer de å øke det opprinnelige beløpet.

Adm. dir. Øystein Snuggerud i Næringsbanken. | Foto: Asmund Hanslien

Næringsbanken meldte tidligere i november at de vurderer å gjennomføre en rettet emisjon på 125 millioner kroner.

« Som følge av god interesse for å delta i emisjonen, både fra eksisterende eiere og nye investorer, har administrasjon foreslått for styret å øke emisjonsprovenyet fra inntil NOK 125 millioner til inntil NOK 175 millioner», skriver banken i en børsmelding onsdag.

Dette er den andre emisjonen banken gjennomfører i år. I mai hentet de inn 80 millioner, også da i en rettet emisjon.

Næringsbanken er bare fire år gammel og retter seg mot små og mellomstore bedrifter, inkludert landbruk, i områdene rundt Mjøsa. De har hatt sterk utlånsvekst og sier i et intervju med FinansWatch at de nærmer seg tre milliarder kroner i utlån. Målet er å nå fem milliarder i løpet av 2024.

– Det har gått raskere, så vi har måttet fylle på med litt mer penger enn forventet. Styret har besluttet at vi skal vokse til å ha fem milliarder i utlån innen utgangen av 2024, og da henter vi inn kapital for videre vekst. Det vil nok komme en liten emisjon til på tampen av 2023, sa adm. dir. Øystein Snuggerud til FinansWatch nylig.

I samme intervju sa Snuggerud også at han ikke skjønte hvorfor sparebankene i området ikke er større enn de er, når de har opplevd så sterk vekst i området. Svaret fra konkurrentene har så langt vært at det er stor forskjell på å drive en aksjonæreid nisjebank og en egenkapital-basert sparebank med hovedvekt i personmarkedet.

Grue Sparebank: – Sjefen for Næringsbanken må sammenligne epler med epler, og det gjør han egentlig ikke

Næringsbanken: – Litt fascinert over at bankene som har holdt på i over 100 år ikke er større enn de er

Voss Sparebank ynskjer å kapra kundar i heile Noreg som har nynorsk som målform 

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch