FinansWatch

Grue Sparebank: – Sjefen for Næringsbanken må sammenligne epler med epler, og det gjør han egentlig ikke

Banksjefen i Grue Sparebank, Hans Petter Gjeterud, er ikke enig med sjefen for Næringsbanken. Ifølge Gjeterud blir det helt feil å sammenligne aksjeeide banker med tradisjonelle sparebanker. Han mener det er to helt forskjellige måter å drive bank på.

Banksjef Hans Petter Gjeterud i Grue Sparebank mener det ikke går å sammenligne sin bank med Næringsbanken. | Foto: Pressefoto

Da FinansWatch tok en prat med administrerende direktør Øystein Snuggerud i Næringsbanken, en nisjebank for små og mellomstore bedrifter, sa Snuggerud at han var fascinert over at banker som har holdt på en stund ikke er større enn de er. Det kommer etter at Næringsbanken hadde offisiell åpning i februar 2018, og allerede har utlån på 2,7 milliarder kroner.

Snuggerud nevner at det blant annet er på grunn av at Næringsbanken har et tettere fokus på rådgiverdelen i banken, og i et intervju i Hamar Arbeiderblad forteller Snuggerud at de allerede er større enn hva for eksempel Grue Sparebank er.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch