6700 nordmenn valgte Nordnet som pensjonsleverandør i februar

Selskapet selv mener det viser at Egen pensjonskonto er en vekker for folk flest.
Anders Skar, sjef for Nordnets Norges-kontor. | Foto: Nordnet
Anders Skar, sjef for Nordnets Norges-kontor. | Foto: Nordnet

I løpet av februar, den første måneden med Egen pensjonskonto, fikk Nordnet 6700 pensjonskunder. Som en relativt ny utfordrer i pensjonsmarkedet er Nordnet fornøyd med tallet.

– Det er langt høyere tall enn vi hadde forventet. Jeg tror innføringen av egen pensjonskonto vil være et vannskille for når nordmenn for alvor begynte å ta tak i og bry seg om sin pensjon. Så langt har det vært mange gode intensjoner, men lite action, uttaler Norge-sjef i Nordnet, Anders Skar i en pressemelding.

Ifølge Nordnet har omtrent to tredeler at pensjonskundene deres overført hele innskuddspensjonskapitalen sin til selskapet, og i snitt har kundene rundt 200.000 i oppspart pensjon hver. Det er litt over landsgjennomsnittet, men langt fra alle velger fond selv.

– Så langt ser vi at litt over halvparten av kundene har valgt fond eller ETFer selv. Vi antar at denne andelen vil øke noe, siden en del kunder trenger litt tid på å gjøre seg kjent på plattformen vår, kommenterer Skar.

Han legger til at hos de tradisjonelle pensjonsforvalterne har kun fem til ti prosent av kundene byttet spareprofil. De som bytter følger omtrent de samme trendene som andre fondssparere, de kjøper teknologifond og fornybarfond.

Danica Pensjon har allerede solgt like mye privatsparing som i hele 2020 

KLP gikk glipp av oppturen: – Avkastningen er mer beskjeden enn den godt kunne vært

Nordnet samarbeider med Itello for å vinne i EPK-markedet  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også