FinansWatch

Storebrand til topps i nye Etisk pensjonsguide

Etisk bankguide har i flere år gått bankene i sømmene og vurdert deres etiske profil. Nå er en lignende vurdering av pensjonsselskaper lansert for første gang.

Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Kristian Skalland Moen / Storebrand

Etisk pensjonsguide er gitt ut for første gang. I likhet med Etisk bankguide er det et samarbeid mellom Forbrukerrådet og Fremtiden i våre hender, og tiltaket er en del av det internasjonale initiativet Fair Finance.

I denne første utgaven er det bare fire pensjonstilbydere som er vurdert. Disse tilbyderne representerer til sammen 86 prosent av finansbransjens samlede forsikringsforpliktelser og 77 prosent av de årlige innbetalingene.

I den første utgaven av Etisk pensjonsguide, som er oppdatert per november 2020 går Storebrand til topps som den mest etiske pensjonstilsbyderen, med en score på 86 prosent.

«Framtiden i våre hender og Forbrukerrådet har vurdert hvert av de fire pensjonsforetakene innenfor 14 ulike temaområder som favner 268 ulike sjekkpunkter, og har deretter utarbeidet scoringer for hvert foretak. Jo høyere score, jo bedre retningslinjer har pensjonsforetaket når det gjelder samfunnsansvar, etikk og bærekraft», skriver Etisk pensjonsguide på sine nettsider.

Rankingen ser slik ut:

Storebrand 86 %
DNB 78 %
KLP 73 %
Nordea 58 %

 

Etisk pensjonsguide har noen metodiske forskjeller fra Etisk bankguide, men selskapene blir vurdert innen de samme 14 kriteriene. Kriteriene inneholder alt fra skatteunndragelser, likestilling og arbeidstakerrettigheter til klimamessige kriterier innen olje og gass og naturvern og biologisk mangfold.

Cultura Bank tar førsteplassen i Etisk bankguide: – Banker sitter på en enormt stor makt

Aktive eierfond ønsker nytt regelverk for opsjoner for å øke konkurransen 

Finans Norge: Ansettelser av bærekraftansvarlige er et skritt i riktig retning

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch