FinansWatch

Aktive eierfond ønsker nytt regelverk for opsjoner for å øke konkurransen

NVCA er foreningen for aktive eierfond i Norge. Disse fondene bidrar med kapital, kunnskap og nettverk i utvikling av unge og modne vekstselskaper. Nå har de gått sammen med flere bedrifter om et nytt opsjonsforslag for å øke konkurransekraften i bransjen.

Vold mener at ordningen i Norge ikke har fungert til sin hensikt. For oppstarts- og vekstselskaper er det vanskelig å være konkurransedyktig på lønn i forhold til det etablerte næringslivet. | Foto: Sigmund Sagberg

Norsk Venturekapitalforening (NVCA) jobber blant annet med bærekraft, verdiskapingsanalyser og opsjonsskatt. Denne uken har sammen med Abelia og flere oppstarts- og vekstbedrifter sendt et nytt opsjonsforslag til regjeringen for å fremme konkurransekraften i bransjen.

– Vi har jobbet med opsjonssaken i mange år. Det har vært høyt på agendaen i mange år fordi den er med på å påvirke veksten til selskapene som våre medlemmer er med og utvikler. Det er mye snakk om i oppstarts- og tidligfasemiljøet at teamet er selskapets viktigste ressurs, og en velfungerende opsjonsordning er det beste verktøyet for å skaffe seg et kompetent team.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch