Nordnet satser på offensiv pensjonsprofil

Nordnet har tidligere signalisert at de vil ha sin del av EPK-kaken. Offensiv spareprofil og samme avgifter som andre kunder, er kjernen i tilbudet.
Anders Skar, Norgessjef i Nordnet, vil satse offensivt om pensjonskunder.
Anders Skar, Norgessjef i Nordnet, vil satse offensivt om pensjonskunder.

Egen pensjonskonto åpner for fullt 1. februar og det blir en hard konkurranse om kundene fremover, både fordi det blir enklere for indiviuelle lønnsmottakere å ta kontroll over egen pensjon, men også fordi konkurransen om ulike medlemsforeninger blir hardere. Medlemmer som har samtykket til å bli med i kollektive pensjonsavtaler kan bli flyttet til en ny leverandør dersom medlemsorganisasjoner bytter pensjonsleverandør.

Nordnet har tidligere meldt at de ønsker å ta sin del av pensjonsmarkedet. Nå forteller de hvordan de har tenkt å konkurrere.

Offensiv profil

Det ene punktet er en mer offensiv aksjeprofil enn de fleste konkurrentene. Nordnet vil tilby 100 prosent aksjeandel helt frem til 55 år, og deretter trappe ned aksjeprofilen til 20 prosent ved 75 år.

– Det viktigste valget, og det som betyr mest for avkastningen på pensjonssparingen din, er valg av aksjeandel. Nordmenn flest har for lav aksjeandel. Tar du hensyn til at mesteparten av pensjonssparingen og utbetalingene er garantert og kommer fra Folketrygden, så burde alle ha 100 prosent aksjeandel i privat pensjonssparing og jobbpensjon i alle fall fram til de er 55 år, sier Norge-sjef i Nordnet, Anders Skar i en pressemelding.

Pensjonsleverandøren Duvi opererer også med høy aksjeandel, men i motsetning til Nordnet prioriteres ikke nedtrapping når kunden fyller 50 år.

Fondsformidleren har latt kalkulatoren går varm for å komme til denne konklusjonen.

– Vår spareøkonom Bjørn Erik Sættem har regnet på alle årskull over en 150-års periode, og samtlige årskull ville sittet igjen med mer i pensjon dersom de hadde valgt 100 prosent aksjeandel i hele yrkeslivet og helt fram til de dør, sammenlignet med en balansert og en offensiv portefølje med nedtrapping. Dette blir mer teoretisk, da det færreste har en risikovilje som tilsier 100 prosent aksjer fra fødsel til gjødsel. Vår pensjonsprofil er offensiv nok, men også forsiktig nok til at den burde passe alle, fortsetter Skar.

Nordnet vil også tilby alle kunder tilgang til hele deres portefølje av fond og ETF-er, noe de mener er en fordel fremfor de ferdige pakkene de fleste arbeidsgivere tilbyr sine ansatte å velge mellom.

Ingen avgift

For å pynte bruden overfor mulige nye kunder satser Nordnet også offensivt innen prising. Pensjonskundene vil få de samme prisene som andre kunder, uten en egen kontoavgift.

- For den som sparer til pensjon handler det egentlig bare om en ting; nemlig mer pensjon for hver krone spart. Jeg tror lave kostnader, høy aksjeandel og de beste investeringsmulighetene er et bra utgangspunkt for dette. Vi gleder oss til å konkurrere om tilliten og pensjonskapitalen til 1,5 millioner nordmenn ved innføringen av egen pensjonskonto, avslutter Anders Skar.

Finansministeren: – Det er viktig at pensjonsleverandørene er åpne om priser og investeringsalternativer

Uenighet rundt hvor regningen for pensjon fra første krone skal sendes

Pensjonsrådgiver slakter Krons pensjonstest: – Fordummende 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også