KLP med kraftig resultatforbedring

KLP melder om et konsernresultat før skatt på 713 millioner i andre kvartal 2020, men tapte 152 millioner kroner på salget av KLP Bedriftspensjon.
Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes. | Foto: KLP
Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes. | Foto: KLP

KLP melder om et konsernresultat før skatt på 713 millioner i andre kvartal 2020, sammenlignet med 151 millioner kroner i første kvartal.

I første halvår oppnådde KLP et avkastningsresultat på 3,4 milliarder kroner i første halvår.

– Verdens finansmarkeder er fortsatt krevende, men vi har gjennom flere år bygget opp bufferkapital for å være rustet til å møte slik markedsuro. Til tross for lav avkastning i finansmarkedene er KLP fortsatt meget solid, og godt rustet til å møte ytterligere uro i lang tid, uten at våre kunder trenger å bekymre seg, sier konsernsjef Sverre Thornes i en pressemelding.

Innenfor de ulike virksomhetsområdene fikk livsforsikring et positivt resultatbidrag på 523 millioner kroner, mot 17 millioner kroner i første kvartal. Skadeforsikring og Bank endte på 18 og 40 millioner kroner, sammenlignet med henholdsvis minus 126 og 20 millioner kroner.

KLP skriver i rapporten at de store verdifallene som preget første kvartal ble delvis reversert i andre kvartal, og viser til at bruk av buffere bygget opp i gode tider sikrer et stabilt positivt bokført resultat.

Bokført avkastning ble 1,9 prosent som er høyere enn den verdijusterte avkastningen på minus 0,5 prosent, og viser til at bruk av buffere bygget opp i gode tider som sikrer et stabilt positivt bokført resultat.

Solgte KLP Bedriftspensjon med tap

I juni ble det kjent at KLP valgte å selge KLP Bedriftspensjon til DNB Livsforsikring for en prislapp på mellom 400 og 500 millioner kroner. KLP Bedriftspensjon har nesten 70.000 aktive medlemmer og forvaltningskapitalen er på 6,98 milliarder kroner.

I kvartalsrapporten skriver KLP at de har regnskapsført et tap på 152 millioner kroner som følge av avtalen.

«Med rammene for offentlig tjenestepensjon avklart, med begrenset marked for innskuddspensjon i offentlig sektor, og med behov for store investeringer i systemoppgraderinger for å håndtere endrede rammebetingelser og gi kundene den beste service, oppleves tiden riktig til å finne en eier av selskapet som vil kunne ivareta kundenes beste interesser fremover. Overtakelsen krever godkjennelse fra myndighetene, og det forventes endelig godkjenning i tredje kvartal 2020», skriver KLP.

Konkurransetilsynet har konkludert positivt uten merknader, mens Finanstilsynet til nå ikke har avgitt svar i saken.

KLP greide ikke å drive lønnsomt – selger seg ut for minst 400 millioner kroner

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også