Ønsker seks ukers ferie for alle finans-ansatte

Finansforbundets landsmøte skal behandle forslag fra tillitsvalgte i DNB om å innføre en 6. ferieuke for alle ansatte i finansnæringen.
Dette er styret som ble valgt på Finansforbundets årsmøte i 2019. Siden den gang er seks medlemmer byttet. ut. | Foto: Sverre Chr. Jarild/Finansforbundet
Dette er styret som ble valgt på Finansforbundets årsmøte i 2019. Siden den gang er seks medlemmer byttet. ut. | Foto: Sverre Chr. Jarild/Finansforbundet

Flere forslag skal behandles på Finansforbundets landsmøte som starter på Gardermoen tirsdag.

153 valgte delegater fra bedrifter og regioner skal vedta forbundets politikk, økonomi og ledelse de neste tre årene.

Blant forslagene som skal debatteres er et forslag fra de DNB-tillitsvalgte om å utrede mulighetene for å fremforhandle seks ukers ferie for alle ansatte i finansnæringen. Dette vil kunne redusere deltid og dermed virke positivt på likelønnsperspektivet, samtidig som det ikke påvirker lønnsrammen i frontfagsmodellen, skriver Finansfokus.

De DNB-tillitsvalgte har også foreslått å kartlegge lønnsdannelsen i næringen. Bakgrunnen er at nyansatte i dag ofte får bedre lønn enn de som sitter i tilsvarende stillinger allerede.

Til sammen har det kommet inn 32 forslag til årsmøtet.

Tillitsvalgte i Sparebank 1 SR-bank har foreslått at Finansforbundet skal bruke 30 millioner årlig på kompetanseutvikling av medlemmene. Det er ni millioner mer enn forbundsstyret foreslår.

Blant forslagene er også valg til nytt styre og endringer i kontingenten for studenter og vanlige medlemmer. På forrige landsmøte i 2019 tok det tre timer å få valgt nytt styre, grunnet flere benkeforslag og kampvoteringer.

Finansforbundet støtter deler av Finanstilsynets syn på fleksibilitetskvoten

Runa Kerr slutter i Finans Norge – Vi har fått til mye sammen

DNBs kutt i ansattgoder: Velger å tro at lekkasjer var et engangstilfelle

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også