FinansWatch

DNBs kutt i ansattgoder: Velger å tro at lekkasjer var et engangstilfelle

DNB-sjef Kjerstin Braathen tar selvkritikk for håndteringen av kutt i rentefordel til de ansatte, men vil ikke reversere.

DNB-sjef Kjerstin Braathen er skuffet over at intern kommunikasjon har kommet ut i mediene. | Foto: Pressebilde.

Det vakte sterke reaksjoner internt da DNB kunngjorde at selskapet kutter ansattes rentefordeler. Heretter vil DNB-ansattes rentefordel på 20 prosent rabatt på beste kunderente være begrenset oppad til 0,7 prosent, og bare på lån opptil seks millioner kroner.

DNB-sjef Kjerstin Braathen har overfor ansatte i selskapet tatt selvkritikk for at håndteringen ikke har gått «helt etter planen». Samtidig har Braathen uttrykt misnøye med at de ansattes reaksjoner i interne fora er blitt lekket til media, skriver DN.

I en internmelding til bankens medarbeidere skriver Braathen at hun velger å tro at dette var et engangstilfelle.

Ifølge DN skal det ikke være aktuelt for DNB-ledelsen å reversere kuttene, selv om flere ansatte har oppfordret til dette.

– Vi var forberedt på at det ville bli reaksjoner på beslutningen vedrørende ansattrente, men undervurderte engasjementet, skal Braathen ha skrevet i en melding til de ansatte på DNBs intranett.

Kommunikasjonsdirektør i DNB, Thomas Midteide, har tidligere forsvart justeringen.

– Mange som jobber i bank har en gunstig låneavtale gjennom arbeidsgiver. Vi i DNB har justert på ordningen hos oss. Denne ukas renteoppgang førte ikke til mindre ansattrabatt, men fordelen vil bli litt mindre hvis rentene fortsetter å øke, skrev Midteide i en e-post til FinansWatch.

Han understreket at ordningen fortsatt er gunstig for de DNB-ansatte. DNB-ledelsen aksepterer også at saken har skapt engasjement internt.

– Det har vært høyt engasjement. Vi har stor takhøyde i DNB, og det er selvsagt helt OK at kollegene våre er engasjerte og sier ifra. Også når de er uenige, uttalte Midteide da saken ble kjent.

DNB-ansatte raser: Konkurrentene har ingen planer om å kutte

DNB om kutt i ansattfordeler: Ordningen er fortsatt gunstig

– Kutt i goder skaper sterke følelser

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch