FinansWatch

Ragndi Robøle går fra Nets til Skatteetaten

Ragndi Robøle overtar det overordnede ansvaret for rekruttering og medarbeiderutvikling i Skatteetaten. – Vi trenger ny kompetanse innen alle fagområdene våre, men det er innenfor IT at det er størst rift om å få tak i de beste folkene, sier den ferske HR-direktøren.

HR-DIREKTØR: Den nye HR-direktøren i Skatteetaten heter Ragndi Robøle. Hun tiltrådte stillingen i august. | Foto: Skatteetaten

– Skatteetaten har på mange måter vært et fyrtårn i statlig forvaltning over mange år og utviklet brukervennlige løsninger til hele Norges befolkning. Et konkret eksempel er at det har blitt stadig enklere å levere selvangivelsen. Her er det gjort modige valg av dyktige folk som har lyttet til behovene og vært påkoblet den teknologiske utviklingen, sier Robøle i en pressemelding.

Trenger it-kompetanse

Hun forteller at hun har fulgt Skatteetaten med interesse helt siden digitaliserings-arbeidet startet på 90-tallet. Etaten, som har 7200 ansatte over hele landet, er i stadig utvikling. Ifølge Robøle er en av de store utfordringene fremover å rekruttere ny kompetanse.

– Vi trenger ny kompetanse innen alle fagområdene våre, men det er innenfor IT at det er størst rift om å få tak i de beste folkene. Vi trenger folk som er gode på utvikling, kunstig intelligens (AI), skyløsninger, testing og IT-sikkerhet, for å nevne noen eksempler, sier hun, og påpeker at det er få steder det er så store utviklingsmuligheter for IT-medarbeidere som i Skatteetaten.

– Jeg er veldig glad for å se at også mange nyutdannede søker seg til oss. Vi har nettopp ansatt en flott gjeng til våre trainee- og tech graduate-programmer. De går rett inn i spennende oppgaver og tilfører oss en hel masse ny kompetanse. Samtidig rekrutterer vi nå til nye kull som starter neste høst, forteller HR-direktøren.

Lang og bred erfaring

De siste årene har Robøle hatt ulike HR-roller i Nets-konsernet, sist som leder av avdelingen HR Legal, Environment and Projects. Tidligere har hun vært HR-direktør i Bankenes Betalingssentral/Nets, samt hatt lederstillinger i Statens Landbruksforvaltning og Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

– Jeg er svært fornøyd med å få Ragndi Robøle på laget. Hun har lang og bred erfaring fra privat og offentlig sektor og har jobbet både nasjonalt og internasjonalt. Med henne har vi fått en erfaren HR-direktør som vil kunne bidra til å videreutvikle HR-området i Skatteetaten slik at vi er godt rustet til å utvikle oss videre i årene fremover, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

SSB-leder mener Norges Bank er for ensidig opptatt av inflasjon

Fundingpartner ansetter ny rådgiver

Kerr: Rekruttering alene løser ikke mangelen på IT- og bærekraftskompetanse

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch