Finans Norge mener «negerarbeid» ikke ble brukt diskriminerende

Saken der ordet «negerarbeid» ble brukt i et intervju er klaget inn for Diskrimineringsklagenemnda, men Finans Norge mener de ikke har opptrådt diskriminerende.
Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

I et jobbintervju hos Finans Norge ble ordet «negerarbeid» brukt for å beskrive arbeidsoppgaver av en ansatt i organisasjonen. Det var advokatfullmektig Wahid Shah som var på intervju hos Finans Norge, og han har senere klaget inn Finans Norge for Diskrimineringsklagenemnda.

Finans Norge sa først at det hele var en «tungeglipp» fra den ansatte, men kom senere ut med en offentlig beklagelse. Nå har Finans Norge skrevet i et svar til Diskrimineringsnemnda at ordet ikke ble brukt diskriminerende, da det var en beskrivelse av arbeidsoppgaver og ikke rettet mot personen, skriver E24.

Det reagerer Shah på, da han sier til avisen at ordet ikke ble brukt i noen av intervjuene med de andre kandidatene. Shah mener også at Finans Norge har brutt forbudet mot å trakassere.

– Det er derfor feil av Finans Norge å legge til grunn at uttrykket kun var en beskrivelse av arbeidsoppgavene. Man må se hen til konteksten ordet ble brukt i og hvorfor dette ordet i det helet tatt ble brukt, til forskjell fra andre kandidater, sier Shah til E24.

Han mener unnskyldningen til Finans Norge selv viser at de mener ordet er diskriminerende.

«Begrepet som er brukt er rasistisk. Et slikt ord er uten tvil diskriminerende og kan overhodet ikke forsvares.», skrev Finans Norge i sin unnskyldning.

Direktør Ashan Nishantha i Diskrimineringsnemnda sier til E24 at saken fremdeles er i en fase hvor det innhentes informasjon fra partene.

Finans Norge sier at de har startet en intern evaluering av hendelsen.

Ansatt hos Finans Norge brukte ordet «negerarbeid» under jobbintervju

Staavi: – Jeg reagerte helt feil

Finans Norge igangsetter intern evaluering

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også