Ny sentralbanksjef er fortsatt i det blå

Finansdepartementet har nå en drøy måned på seg på å få en ny sentralbanksjef på plass.
Ida Wolden Bache (t.v.) og Jens Stoltenberg er det aktuelle kandidatene til å bli ny sentralbanksjef. | Foto: NTB / Terje Bendiksby og AP / Kenzo Tribouillard
Ida Wolden Bache (t.v.) og Jens Stoltenberg er det aktuelle kandidatene til å bli ny sentralbanksjef. | Foto: NTB / Terje Bendiksby og AP / Kenzo Tribouillard
NTB-Bibiana Piene

Dagens sentralbanksjef Øystein Olsen skal etter planen gå av 1. mars. Da rekker han å runde av sitt virke med å holde årstalen den 17. februar.

– Vi regner med å ha en ny sjef på plass innen den tid. Vi jobber for at dette skal skje så fort som mulig. Men vi tar den tiden vi trenger for å sikre at vi tar en god beslutning, sier kommunikasjonssjef Therese Riiser i Finansdepartementet til NTB.

Olsen vil gå

Dersom en ny sjef ikke er på plass, er det formelt sett ikke noe i veien for at Olsen bli sittende, ettersom åremålet hans ikke går ut før ved årsskiftet 2022/23.

I pressemeldingen som ble lagt ut da Olsen i august kunngjorde at han vil fratre, sa han at han vil stå i stillingen ut februar og avslutte med sin 12. årstale.

Som kjent står kampen om stillingen mellom Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og visesentralbanksjef Ida Wolden Backe.

Skapt uro

Stoltenbergs kandidatur har imidlertid skapt uro i politiske miljøer på grunn av hans tette bånd til Arbeiderpartiet.

Ingen av kandidatene har så langt trukket sine søknader, opplyser Riiser.

– Hvis noen av de aktuelle kandidatene trekker sine søknader, vil vi informere om dette, lover hun.

Ifølge Riiser er det «minst to» aktuelle søkere til stillingen. Overfor NTB vil hun verken bekrefte eller avkrefte at departementet jobber med flere kandidater.

Finansdepartementet: Ingen har trukket seg

Advokat fra Sparebank 1 SMN blir lagdommer

SR-Bank får ny kommunikasjonsdirektør 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også