FinansWatch

Ny styreleder i Handelsbanken Norge

Rebekka Glasser Herlofsen styremedlem overtar lederstolen etter Bjørn Flatgård, som har bedt om avløsning.

Adm. dir. Arild Andersen i Handelsbanken Norge og styreleder Rebekka Glasser Herlofsen. | Foto: Daniel Gauslaa

Rebekka Glasser Herlofsen (51) blir ny styreleder for Handelsbanken Norge, melder banken i en pressemelding.

 – Handelsbanken er en vellykket bank med en offensiv strategi. Jeg gleder meg til å være med på denne reisen, sier Herlofsen, som overtar rollen etter Bjørn Flatgård.

Herlofsen kjenner allerede banken godt etter å ha vært styremedlem fra 2010 til 2014 og igjen fra januar 2021.

– Handelsbanken er en solid og skikkelig bank i en bransje som er viktig for bedrifter og folk. Samtidig er bankbransjen i en spennende utvikling, drevet av blant annet teknologi og bærekraft. Jeg opplever at Handelsbanken er offensive både på teknologi og bærekraft, og har derfor store muligheter for å vokse og utvikle seg videre i Norge. Jeg gleder meg til å bidra, sier Herlofsen.

Herlofsens CV og merittliste som styremedlem er lang. Hun sitter i dag i styrene til inor ASA, SATS ASA, Rockwool International AS, BW Offshore ASA, Klaveness Combination Carriers ASA og Wilh. Wilhelmsen Holdning ASA. Hun er også styreleder i Norwegian Hull og leder av Rådet i DNV.

– Kundenes forventninger til bankene endrer seg. Det er en selvfølge å tilby gode digitale løsninger med mye selvbetjening og oversikt, men samtidig tror jeg den personlige rådgivningen vil ha stor verdi og være noe som skiller banker. Handelsbanken har kunder som er svært fornøyde med dette tilbudet i dag, og jeg tror denne strategien vil være et fortrinn for Handelsbanken også i årene som kommer, sier Herlofsen.

Øvrige styremedlemmer i Handelsbanken Norge er Dag Tangevald-Jensen, Linda Bernander Silseth, Arild Andersen og Christer Enersen.

Herlofsen er utdannet ved NHH og har en mastergrad i økonomi og finans i tillegg til å være autorisert finansanalytiker fra samme skole. Hun leder også sitt eget investeringsselskap Ferdinand Invest.

Konsulentselskap: – Jeg har ikke opplevd mangelen på kompetanse så skrikende som nå

Yngve Slyngstad slutter i Norges Bank Investment Management

BI topper rangering av norske handelshøyskoler 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch