Rapport: 20 prosent økning i antallet ansatte som jobber med finans i Bergen

Det har kommet 350 nye arbeidsplasser innen finansteknologi i Bergen, viser en kartlegging av finansbransjen i byen.
Finansmiljøet i Bergen vokser. | Foto: Colourbox
Finansmiljøet i Bergen vokser. | Foto: Colourbox

«Vi har hatt en signifikant økning i antall ansatte som jobber med finans i Bergen, opp hele 20,4 prosent på fem år. Til sammenligning har sysselsettingen i finansbransjen nasjonalt økt med 1,6 prosent», heter det i rapporten Finansbyen Bergen 2021 – En kartlegging av ressursgruppen finans, som kom forrige uke.

I årene 2015 til 2020 var det kraftig vekst i finansbransjen i Bergen, skriver Bergens Tidende, som omtaler rapporten.

Den viser til at bransjen på landsbasis har vokst med 1,6 prosent, ifølge SSB-tall. På samme tid har den gått fra 5870 til 7067 ansatte i bergensregionen, ifølge utregninger næringsrådet har gjort. Det tilsvarer en vekst på 20,4 prosent.

– De store bankene står for en del av ­veksten, men i tillegg har det kommet 30 nye aktører til finansmiljøet i Bergen, og kun én har lagt ned. Totalt har det kommet 350 nye arbeidsplasser innen finansteknologi, sier styreleder i Bergen Næringsråd, Katrine Trovik, til Bergens Tidende. Hun har ledet gruppen som har tatt­ initiativ til rapporten.

Trovik trekker frem etableringen av NCE Finance Innovation, den nasjonale klyngen for fintech-utvikling som er lokalisert i ­Bergen, og gir etableringen en god del av æren for veksten, og viser til at den ble gjort i rekordfart.  

– I tillegg er finansteknologimiljøet blitt hjulpet frem av PSD2-direktivet, som medfører at banker og finansinstitusjoner må dele data dersom kunden tillater det, sier hun til Bergens Tidende.

Husbanken legger ned kontoret i Bergen 

Söderberg etablerer kontor i Ålesund 

Christoffer Hernæs: Sbanken er en klar oppkjøpskandidat 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også