Husbanken legger ned kontoret i Bergen

Husbankens regionkontor i Bergen ble lagt ned onsdag. Ap er kritisk til nedleggelsen.
Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Ap. | Foto: Tore Meek / NTB
Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Ap. | Foto: Tore Meek / NTB

Lokalkontoret i Bergen var en del av en prøveordning på tre år, skriver Bergensavisen.

Bolig- og sosialbyråd Lubna Jaffery (Ap) er kritisk til nedleggelsen.

– Erna Solberg har sagt før at hun vil avvikle Husbanken, og jeg mistenker at dette er en del av en sniknedleggelse, sier byråden til avisen.

I oktober i fjor vedtok regjeringen å gjennomføre et forsøk der de kommunerettede oppgavene ved Husbanken vest og Husbanken nord, Bodø, overføres til fylkesmannsembetene (nå statsforvalterne) i Rogaland, Vestland og Nordland.

Formålet med forsøket er å teste ut om en helhetlig samling av ansvar for bolig og tilknyttede tjenester hos fylkesmannsembetene kan gi mer helhetlig og bedre koordinert statlig rådgivning og veiledning på regionnivå overfor kommunene.

– Jeg tror det er fornuftig å se den boligsosiale politikken i sammenheng med resten av velferdspolitikken. Jeg håper det blir lettere når vi samler fagmiljøet til Husbanken og Fylkesmannen (nå statsforvalteren) på dette området, uttalte kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Astrup sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Jaffrey:

– Husbanken er et av de viktigste virkemidlene vi har i den boligsosiale politikken, og det er bare tull at Høyre eller Erna Solberg skal ha sagt eller ment at Husbanken bør legges ned. Gjennom Husbanken er det gitt 60 milliarder kroner i startlån til 50.000 husstander siden 2013. Startlån gir vanskeligstilte en vei inn på boligmarkedet og trygge rammer rundt livene sine. Andelen bostedsløse er nå rekordlavt, og antallet er halvert siden 2012, sier statsråden til Bergensavisen (krever innlogging).

VALG: FrP vil la bankene gjøre sitt håndverk uten konkurransehemmende regulering

Sparebanken DIN vil bli mer offensive etter uttredelsen av Eika Gruppen

If vil kaste ut kunder som ikke oppfyller ESG-krav 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også