Mastercard Payment Services får ny Norges-sjef

Den nye lederen rykker opp til toppen i avdelingen han har vært en del av siden 2011.
Jan Hauglie tar skrittet opp fra å lede avdelingen for eFaktura til å lede hele Mastercard Payment Services i Norge. | Foto: Mastercard Payment Services
Jan Hauglie tar skrittet opp fra å lede avdelingen for eFaktura til å lede hele Mastercard Payment Services i Norge. | Foto: Mastercard Payment Services

Jan Hauglie er ansatt som leder for Mastercard Payment Services i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. Hauglie kom inn i Mastercard Payment Services gjennom oppkjøpet av Nets tidligere i år og har jobbet i denne avdelingen i Nets siden 2011.

Payment Services driver betalingsinfrastruktur i Norge og står bak tjenester som eFaktura og AvtaleGiro.

– Det viktige for meg er å fortsette den reisen vi er på. Det betyr å fortsette å levere på drift, å integrere oss tettere med Mastercard, og ikke minst å utnytte de mulighetene vi har gjennom Mastercard-systemet, sier Hauglie i pressemeldingen.

De siste seks årene har Hauglie ledet avdelingen for eFaktura, som har opplevd en voldsom vekst i perioden. Han ledet også arbeidet med å la Vipps støtte eFaktura.

– Et viktig mål har vært å komme tettere på kundene, og å skape en bedre opplevelse for sluttbrukerne ved å integrere eFaktura i andre tjenester, som vi har gjort i helsesektoren. Vi skal fortsette å jakte på nye bransjer å forenkle, sier Hauglie.

Som en del av Mastercard skal Nets-teknologien ikke bare fortsette å dominere i Norge, men skal ut i verden. Nets-løsninger er allerede implementert i Ungarn, Slovenia og Italia.

– De som jobber med å utvikle fremtidens europeiske betalingssystemer, ser ofte til Norge. Vi er gode til å få store økosystemer til å spille på lag. Når Mastercard ser globalt potensial i norsk betalingsteknologi, handler det like mye om å eksportere en modell basert på tillit, sier Hauglie.

Jan Hauglie er oppvokst i Kautokeino og Kongsvinger. Han har studert informatikk og oljegeologi ved Universitetet i Oslo. Foruten en kort periode som oljegeolog i Stavanger har hele karrieren vært rettet mot teknologisk tjenesteutvikling for bank og finans.

Han har også erfaring fra bank, som deltidsjobb i studietiden. Før tiden i Nets var han mer enn 20 år i EDB ErgoGroup, som nå er en del av TietoEvry.

Handelsbankens nye sjeføkonom om hans beste karrierevalg: – For en nyutdannet makroøkonom er det ikke sånn at de ledige stillingene dukker opp på løpende bånd

SR-Bank ansetter ny konserndirektør for HR, kommunikasjon og bærekraft

Kari Melle skal lede den nye avdelingen til SpareBank 1 Søre Sunnmøre 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter