Flere unge i finansbransjen er på jakt etter ny jobb

En ny undersøkelse fra Ung i Finans viser at flere har byttet jobb under pandemien, mange vurderer å bytte jobb og i overkant av ti prosent leter etter en ny jobb.
Oda Graff, leder av Ung i Finans, tror hjemmekontor kan være noe av grunnen til at unge i finansbransjen ønsker å bytte jobb. | Foto: PROSA/PR
Oda Graff, leder av Ung i Finans, tror hjemmekontor kan være noe av grunnen til at unge i finansbransjen ønsker å bytte jobb. | Foto: PROSA/PR

– Vi ser at det er veldig mange som nå mot slutten av pandemien ønsker seg ny jobb, sier Oda Graff, leder av Ung i Finans, til E24.

Ung i Finans har gjennomført en spørreundersøkelse om arbeidslivet under og etter koronapandemien.

Foreningen har rundt 2000 medlemmer i alderen 25 og 35 år. Av disse var det 131 som svarte på undersøkelsen. Flere svarer at motivasjonen for jobben er svekket og at de er på jakt etter ny jobb.

– Selve arbeidsoppgavene har ikke endret seg, så jeg tror det er mer avstanden til arbeidsgiver. Man sitter mer isolert og har ikke den sosiale interaksjonen man får på kontoret. Da får man ikke det samme båndet til organisasjonen som tidligere, sier Graff til avisen.

I undersøkelsen kommer det frem at 27,3 prosent vurderer å bytte jobb, men de oppgir at de ikke har begynt å lete etter en ny, mens 10,9 prosent leter aktivt etter en ny jobb. 32,8 prosent svarer at de har byttet jobb under pandemien. Motivasjonen har falt under pandemien, svarer 25 prosent, og ifølge 16,4 prosent har motivasjonen falt mye.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også