FinansWatch

Midelfart om Wollebekk: - Vi er skikkelig ydmyke og takknemlige for at hun valgte oss

Mandag morgen ble det kjent at Tine Wollebekk går fra Bank Norwegian til svenske Avida.

Celina Midelfart sitter i styret som ansatte Tine Wollebekk | Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Gjennom investeringsselskapet Midelfart Capital AS eier Celina Midelfart 9,05 prosent av Avida. Midelfart er også representert i styret som har ansatt Tine Wollebekk, og hun er klar på at toppsjefen de har hentet fra Norwegian Finans Holding/ Bank Norwegian var førstevalget.

– Med hennes suverene bakgrunn og erfaring som absolutt ledende i bransjen, ser vi med spenning frem til å utvikle Avida til en ledende forbruksbank i Norden sammen med henne. Jeg ser personlig svært frem til å få jobbe nærmere med Tine i tiden fremover, sier Celina Midelfart til Dagens Næringsliv.

Ifølge meldingen ventes det at Wollebekk skal tiltre i stillingen ved årsskiftet. Hun vil da erstatte Pehr Olofsson, som har vært midlertidig leder av selskapet. Han går tilbake til sin rolle som finansdirektør.

Målt i utlån går Wollebekk til en betydelig mindre bank. Avida hadde totale utlån på 9,9 milliarder svenske kroner ved utgangen 2020. Til sammenligning hadde Bank Norwegian utlån på 37,9 milliarder norske kroner.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch