Tillitsvalgte fornøyde med Nordmøre-fusjon

De tilitsvalgte i Surnadal Sparebank og Sparebank 1 Nordvest sier de ansatte i de to bankene er fornøyde med fusjonsprosessen som ble gjennomført sist måned.

I starten av mail ble den fusjonerte banken Sparebank 1 Nordmøre etablert etter en fusjon mellom Sparebank 1 Nordmøre og Surnadal Sparebank. Ifølge de tillitsvalgte i begge fusjonsbankene er de ansatte godt tilfreds med fusjonsprosessen, skriver Finansfokus.

– Banken har en lang historie lokalt som en viktig samfunnsaktør med et sterkt merkenavn. Vi var spent på hvordan det ble å se det gamle Surnadal Sparebank-navnet forsvinne, men det har gått fint. Sammenslåingen er positivt mottatt av de ansatte. Vi som jobber i bank, ser at det blir stadig flere myndighetskrav å forholde seg til. Skal vi være levedyktig i fremtiden, erkjenner vi at det må gjøres grep, sier Arne Berset, tidligere hovedtillitsvalgt i Surnadal Sparebank.

Øystein Aandahl var tillitsvalgt i Sparebank 1 Nordvest og er hovedtillitsvalgt i Sparebank 1 Nordmøre. Han sier at selv om prosessen var givende, var det også utfordringer.

– Vi er meget godt fornøyde med fusjonen på vegne av våre medlemmer. Vi får større kraft. Det kan gi mange muligheter i seg selv. Når mer kompetanse og erfaring samles, gir det større mulighet for kompetanseutvikling og styrket spisskompetanse. Vi tenker jo også at vi kan være bedre sammen ved å være enda tettere på lokalsamfunnet, fordi vi kjenner markedet i hele regionen. Samarbeidet med ledelsen har hatt noen utfordringer underveis. Etter diskusjoner med god takhøyde for hvordan veien videre skulle være, så har samarbeidet fungert mye bedre. Både vi tillitsvalgte og øvrige ansatte er blitt mer involvert, skriver Aandahl i en e-post til Finansfokus.

Kun to ansatte har sluttet i forbindelse med prosessen. Noen medarbeidere har fått nye oppgaver, men alle som ønsket det er tatt med videre.

SpareBank 1 Nordmøre kjøper 70 prosent av Trio Regnskapsservice AS

Har auka bemanninga med 30 prosent sidan årsskifte

Sparebank 1 Nordmøre skal videreføre filialsatsningen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også