Axactor-styreleder går på dagen

Axactors styrelder Glen Ole Rødland fratrer som styreleder i to John Fredriksen-eide selskaper.
John Fredriksen informerte Rdløand at han ikke lenger har tillit til ham sist fredag. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
John Fredriksen informerte Rdløand at han ikke lenger har tillit til ham sist fredag. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Glen Ole Rødland, styreleder i blant annet inkassoselskapet Axactor har ifølge en børsmelding fratredt sitt verv med umiddelbar virkning.

– Jeg beklager å måtte meddele at jeg har fratrådt min stilling som styrelder i Axactor. Jeg har hatt en spennende tid i Axactor. Sammen med et veldig kompetent styre og ledelse har vi videreutviklet en bærekraftig plattform og strategi som jeg venter vil levere høye verdier for aksjonærer, kunder og andre interessenter, sier Rødland i børsmeldingen.

Styret har valgt styremedlem Merete Haugli som midlertidig styreleder, med støtte fra valgkomiteen. Haugli har sittet i styret siden januar 2017 og kjenner selskapet og ledelsen godt. Hun er også styreleder i Norwegian Property og medlem av valgkomiteen i Mowi og North Energy.

Rødland mister samtidig sine opsjonsrettigheter i selskapet.

Ifølge Dagens Næringsliv skriver Rødland i en e-post til avisen at han på fredag fikk beskjed av eier John Fredriksen at han ikke lenger hadde tillit til Rødland. Hovedårsaken er Rødlands virke som styreleder i Seadrill, som går gjennom en prosess for restrukturering av gjeld. Å fratre i Axactor også var eneste naturlige valg, ifølge Rødland selv.

– Jeg har vært så heldig å få arbeide med restruktureringen av Seadrill i overkant av ett og et halvt år nå. Det har vært hektisk og lærerikt og jeg vil berømme både styret og ledelsen i selskapet for et meget godt samarbeid. Som en følge av at riggmarkedet har vært i en nedadgående trend i syv år fra 2014, er restruktureringen av Seadrill og de fleste av våre konkurrenter relativt omfattende. Skal en lykkes i en slik prosess er det viktig at en har tillit fra alle involverte parter og at en søker å finne en balansert løsning og en løsning som gir et konkurransedyktig selskap etter restruktureringen. Hemen informerte meg fredag at de ikke lenger har tillit til meg som styreleder i Seadrill, skriver Rødland til avisen.

Finansnæringen ser et «skrikende behov» etter en viss type kompetanse

Hilde-Kristin Norddal går fra Vipps til Amedia

Codan-ansatte ved hovedkontoret må booke arbeidsplass etter sommeren

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også