FinansWatch

Oljefondet åpner for mer hjemmekontor etter pandemien 

Oljefondet vil at de ansatte skal ha to faste kontordager og inntil to hjemmekontordager i uken etter pandemien.

Oljefond-sjef Nicolai Tangen åpner for to faste kontordager og to valgfri hjemmekontordager for NBIMs ansatte. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Økt bruk av hjemmekontor og videomøter under coronakrisen har gjort at Oljefondet og Norges Bank har høstet noen positive erfaringer knyttet til den fleksibiliteten hjemmekontor kan gi for de ansatte. Nå åpner de for økt bruk av hjemmekontor også etter coronakrisen. 

– Vi vil tillate opp til to dager hjemmekontor i uken, men at vi også har to faste kontordager for alle sammen, slik at vi får de møtene vi vil ha på kontoret, og den meningsutvekslingen, sier administrerende direktør Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management til E24.

Han mener at to faste kontordager vil kunne sikre at arbeidsmiljøet i fondet fungerer som det skal. Ordningen vil være frivillig og ikke noe påbud. 

Tangen har selv vært coronasmittet og måtte jobbe hjemme fra leiligheten i en periode. Han sier til nettstedet at ved hjelp av teknologi kan selv et av verdens største fond drives med en høy andel hjemmekontor. Videokonferanser har i tillegg knyttet fondets kontorer i Asia og New York tettere sammen med hovedkontoret i Oslo. 

– Dette vil også muliggjøre dette at man drive porteføljeforvaltning fra Oslo på en annen måte enn før. Det er veldig spennende hvordan arbeidsmåten er blitt fullstendig forandret det siste året, sier Tangen.

Storebrand vil gjøre tirsdager spesielle for de ansatte 

Fana Sparebank klatrer i tilfredshetsmåling

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch