FinansWatch

Dag Tjernsmo fratrer som leder for Handelsbanken Norge

Sittende direktør Dag Tjernsmo gir seg etter eget ønske etter 12 år i sjefsstolen. Arild Andersen er konstituert direktør.

Dag Tjernsmo fratrer sin stilling som leder for Handelsbanken i Norge ved utgangen av måneden. | Foto: Thomas Rasmus Skaug

Dag Tjernsmo (58) har etter eget ønske levert sin oppsigelse som leder for Handelsbanken Norge. Den rollen har han hatt i 12 år.

– 12 år er lenge i en slik rolle. Jeg hadde en tid ment at tiden var inne for å overlate stafettpinnen til en ny leder, og nå var tiden der. Jeg er stolt over hva vi som lag har fått til av vekst, utvikling og resultater i disse årene, sier Dag Tjernsmo i en pressemelding.

Før Tjernsmo ble direktør har han hatt flere stillinger i Handelsbankens virksomhet i Norge og Sverige. I Norge kom han inn i 1988 – med ansattnummer 11. Det gir ham 32 års ansiennitet i konsernet.

Tjernsmo vil ha sin siste dag i Handelsbanken 30. april.

Arild Andersen. | Foto: Bård Gudim
Arild Andersen. | Foto: Bård Gudim

Inntil jakten på en permanent erstatter er fullført vil Arild Andersen (54) være konstituert direktør. Andersen er i dag regiondirektør i banken og medlem i bankens ledergruppe. Andersen er utdannet siviløkonom fra NHH og har jobbet i Handelsbanken siden 2002.

– Det var en sjanse jeg ikke kunne la gå

Rune Fjeldstad forlater bankbransjen i sommer

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch