Dag Tjernsmo fratrer som leder for Handelsbanken Norge

Sittende direktør Dag Tjernsmo gir seg etter eget ønske etter 12 år i sjefsstolen. Arild Andersen er konstituert direktør.
Dag Tjernsmo fratrer sin stilling som leder for Handelsbanken i Norge ved utgangen av måneden. | Foto: Thomas Rasmus Skaug
Dag Tjernsmo fratrer sin stilling som leder for Handelsbanken i Norge ved utgangen av måneden. | Foto: Thomas Rasmus Skaug

Dag Tjernsmo (58) har etter eget ønske levert sin oppsigelse som leder for Handelsbanken Norge. Den rollen har han hatt i 12 år.

– 12 år er lenge i en slik rolle. Jeg hadde en tid ment at tiden var inne for å overlate stafettpinnen til en ny leder, og nå var tiden der. Jeg er stolt over hva vi som lag har fått til av vekst, utvikling og resultater i disse årene, sier Dag Tjernsmo i en pressemelding.

Før Tjernsmo ble direktør har han hatt flere stillinger i Handelsbankens virksomhet i Norge og Sverige. I Norge kom han inn i 1988 – med ansattnummer 11. Det gir ham 32 års ansiennitet i konsernet.

Tjernsmo vil ha sin siste dag i Handelsbanken 30. april.

Arild Andersen. | Foto: Bård Gudim
Arild Andersen. | Foto: Bård Gudim

Inntil jakten på en permanent erstatter er fullført vil Arild Andersen (54) være konstituert direktør. Andersen er i dag regiondirektør i banken og medlem i bankens ledergruppe. Andersen er utdannet siviløkonom fra NHH og har jobbet i Handelsbanken siden 2002.

– Det var en sjanse jeg ikke kunne la gå

Rune Fjeldstad forlater bankbransjen i sommer

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også