FinansWatch

Lag fra BI vant «VM» i aksjeanalyse

CFA Institute Research Challenge er verdens størtse turnering innen aksjeanalyse for studenter. I år vant et norsk lag.

Foto: Bi

Et lag bestående av fire studenter fra Master of Science i Finans ved Handelshøyskolen BI vant torsdag den globale finalen i CFA Institute Research Challenge 2021. Laget bestod av Sara Trajchevska fra Makedonia, Erlend McDougall fra Norge, Sophie Borge fra Sverige and Joseph DiRenzo fra USA.

5000 deltakere fra 950 universiteter i 82 land deltok.

– Konkurransen har vært en enestående opplevelse. Den har presset oss som lag til å teste alt vi har lært, både gjennom masterstudier og andre steder, og bruke det på en reel aksjeanalyse. For å ha en mulighet til å vinne må man kunne selskapet bedre enn noen andre. Det betyr å dykke ned i de små detaljene og se hvordan disse påvirker verdivurdering, sier laget i en pressemelding.

Foto: Handelshøyskolen BI
Foto: Handelshøyskolen BI
 

De syntes vindkraft var ekstra interessant å få analysere, midt i det grønne skiftet og med omstridt regulering.

Konkurransen gjennomføres av lag på tre til fem studenter som lager en aksjeanalyse på en virksomhet, med et kursmål og en anbefaling. Berunnelsen skal presenteres foran en jury bestående av analytikere og forvaltere som kjenner det aktuelle selskapet.

Lagene får i tillegg hjelp av mentorer.

– Først og fremst vil jeg gratulere denne talentfulle gruppen med studenter med førsteplass i det som har vokst seg til å bli den ledende aksjeanalysekonkurransen i verden. Kvaliteten på våre studenter er vår fremste ressurs, og når våre studenter hevder seg på denne måten mot de beste skolene i verden, plasserer det BI på kartet globalt og styrker vår posisjon, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

Andrea Brataas er ansatt som SoMe-ansvarlig i Sparebanken Øst

Siviløkonom ved NHH er Norges mest populære studie

Dfind: Å skulle oppbemanne kraftig skaper utfordringer for mange  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch