FinansWatch

Ny regionbank åpner muligheter for de ansatte tror tillitsvalgt

Hovedtillitsvalgt mener den nye regionbanken SpareBank 1 Sørøst-Norge vil gi de 520 medarbeiderne bedre muligheter til å bygge opp nye kompetanseområder.

Rune Fjeldstad, administrerende direktør i SpareBank 1 BV, (til venstre) og Per Halvorsen, kommende administrerende direktør for Sparebank1 Sørøst-Norge, har blitt enige om en intensjonsavtale som skal danne grunnlaget for den nye banken SpareBank 1 Sørøst-Norge.

–  Vi tror på flere spennende stillinger for de ansatte og bedre muligheter for å få flere større regionale kunder i næringslivet med et større nedslagsfelt, sier hovedtillitsvalgt Frede Christensen i SpareBank 1 Telemark til Finansfokus.

Det er Sparebank 1 BV og Sparebank 1 Telemark som fusjonerer og blir til Sparebank 1 Sørøst-Norge.

Rune Fjeldstad, administrerende direktør i SpareBank 1 BV, tror også fusjonen blir bra for de ansatte.

– SpareBank 1 Sørøst-Norge blir en spennende arbeidsplass i regionen. Vi har allerede mange kompetente og flinke nøkkelarbeidere, og skal jobbe for å være attraktive for lokalsamfunnene våre, uttalte han til FinansWatch.

Fjeldstad sa også at det ikke ville bli noen oppsigelser som følge av fusjonen. Men la til at dersom det blir overlapp i bemanningen vil banken se på naturlige avganger eller virkemidler som for eksempel sluttpakker.

– Å redusere kostnader i en digital verden ville vi måttet gjøre, uavhengig av fusjon eller ikke, sa Fjeldstad til FinansWatch.

Den nye banken vil ha 520 ansatte (inklusive datterselskaper) på 17 kontorer i Vestfold og Telemark og tidligere Buskerud fylke og en forvaltningskapital på 93 milliarder kroner, skriver Finansfokus.

– Nå har vi to likeverdige banker som utfyller hverandre og får en størrelse som gjør at vi kan ta enda større bedrifter som kunder og bli mer slagkraftig i våre områder, sier hovedtillitsvalgt Hanne Myhre Gravdal i Sparebank 1 BV til Finansfokus.

Ny bank på Sør-Østlandet: – Fordeling av roller er alltid en diskusjon i fusjonsprosesser

Per Halvorsen om Sparebank1 Sørøst-Norge: – Vi ønsker å være i forkant av den digitale utviklingen og får betydelig skalafordeler 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch