FinansWatch

Iman Winkelman ansatt som direktør i Sparebankforeningen

36-åringen kommer fra Virke Servicehandel og vil jobbe for å sikre den lokale tilknytningen til sparebanker og styrke sparebankstiftelsene.

Iman Winkelman (36) er ansatt som direktør for Sparebankforeningen. | Foto: Virke

Sparebankforeningen har ansatt Iman Winkelman (36) som ny administrerende direktør. Han har til nå vært leder for Virke Servicehandel, men har også hatt andre roller i Virke, blant annet i Virke Inkasso.

Winkelman er utdannet revisor og siviløkonom.

– De 94 sparebankene i Norge er helt sentrale for norske lokalsamfunn og regioner. De er ofte den viktigste partneren for næringslivet, og helt avgjørende for den omstillingen norske bedrifter står midt oppe i. Samtidig er rundt en tredjedel av norske bankkunder tilknyttet en sparebank. Sammen med sparebankstiftelsene gir vi også viktige økonomiske bidrag av stor betydning for kultur, idrett og samfunnsliv i Norge. Vi ser frem til å få Winkelman på laget, og gi sparebankenes viktige rolle et tydelig avtrykk i samfunnsdebatten, sier styreleder Jon Håvard Solum i Sparebankforeningen i en pressemelding.

Winkelman sier i pressemeldingen at han vil jobbe for at foreningen skal ivareta interessene til de ulike sparebankstiftelsene i landet, men også passe på at rollen sparebankene har i lokalsamfunnene kan fortsette.

– Sparebankene spiller en stadig viktigere rolle både lokalt, regionalt og nasjonalt.  Sparebankene er der folk bor, der næringslivet driver sin virksomhet, og bidrar til næringsutvikling og samfunnsutvikling i hele Norge. De driver effektivt, omstiller seg og de medvirker til et bedre og mer moderne Norge. Jeg ser frem til å få disse og andre perspektiver tydelig frem i møte med viktige prosesser av betydning for bransjen,sier Winkelman.

Sparebanken Vest-direktør får styreplass i Maritimt Forum

Helgeland Sparebank: Få nyansettelser gjør det vanskelig å skape kjønnsbalanse

Derfor takket Egil Matsen (51) ja til ny jobb i Forte Fondforvaltning 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch