FinansWatch

Iman Winkelman ansatt som direktør i Sparebankforeningen

36-åringen kommer fra Virke Servicehandel og vil jobbe for å sikre den lokale tilknytningen til sparebanker og styrke sparebankstiftelsene.

Iman Winkelman (36) er ansatt som direktør for Sparebankforeningen. | Foto: Virke

Sparebankforeningen har ansatt Iman Winkelman (36) som ny administrerende direktør. Han har til nå vært leder for Virke Servicehandel, men har også hatt andre roller i Virke, blant annet i Virke Inkasso.

Winkelman er utdannet revisor og siviløkonom.

– De 94 sparebankene i Norge er helt sentrale for norske lokalsamfunn og regioner. De er ofte den viktigste partneren for næringslivet, og helt avgjørende for den omstillingen norske bedrifter står midt oppe i. Samtidig er rundt en tredjedel av norske bankkunder tilknyttet en sparebank. Sammen med sparebankstiftelsene gir vi også viktige økonomiske bidrag av stor betydning for kultur, idrett og samfunnsliv i Norge. Vi ser frem til å få Winkelman på laget, og gi sparebankenes viktige rolle et tydelig avtrykk i samfunnsdebatten, sier styreleder Jon Håvard Solum i Sparebankforeningen i en pressemelding.

Winkelman sier i pressemeldingen at han vil jobbe for at foreningen skal ivareta interessene til de ulike sparebankstiftelsene i landet, men også passe på at rollen sparebankene har i lokalsamfunnene kan fortsette.

– Sparebankene spiller en stadig viktigere rolle både lokalt, regionalt og nasjonalt.  Sparebankene er der folk bor, der næringslivet driver sin virksomhet, og bidrar til næringsutvikling og samfunnsutvikling i hele Norge. De driver effektivt, omstiller seg og de medvirker til et bedre og mer moderne Norge. Jeg ser frem til å få disse og andre perspektiver tydelig frem i møte med viktige prosesser av betydning for bransjen,sier Winkelman.

Sparebanken Vest-direktør får styreplass i Maritimt Forum

Helgeland Sparebank: Få nyansettelser gjør det vanskelig å skape kjønnsbalanse

Derfor takket Egil Matsen (51) ja til ny jobb i Forte Fondforvaltning 

Mer fra FinansWatch

Huddlestock: Dei tunge investeringane i teknologi bør vere ferdige

Huddlestock aukar inntektsestimata, og i tredje kvartal skal selskapet etter planen levere overskot for første gong. – Vi prøver å gje eit så rett bilete som mogeleg av inntektsestimata, og alt er basert på signerte kontraktar. Vi meiner dette er godt nok til å dokumentere stabil vekst, men det er store moglegheiter til å vekse enda meir, seier

Sparebanker får fullmakt til å betale utbytte

Finansdepartementet har gjort en forskriftsendring som gir sparebanker og andre finansforetak som ikke er organisert i aksjeselskapsform, samme fleksibiliteten til å dele ut utbytte som andre finansforetak har.

Les også

Siste Nytt