Sparebanken Sogn og Fjordane: Rentenivået gjør at banken må nedbemanne

Finansforbundet mener banken bør vurdere bruk av hjemmekontor som en mulighet for færre stillingskutt.
Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane
Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

Sparebanken Sogn og Fjordane har vurdert en nedskjæring siden 2019 og de utfordrende kvartalene hittil i 2020 har gjort at en utredning for kostnads- og stillingskutt nå er underveis i banken. Banken har tidligere sagt til Sogn Avis at det er de vedvarende lave rentene som er hovedårsaken til behovet for kostnadskutt.

Å kutte i antallet filialer er foreløpig ikke aktuelt.

– Tilstedeværelse i lokalområdet er ett av våre fortrinn. Vi har styrket oss lokalt etter at de store forretningsbankene har trukket seg tilbake. Erfaringen er at nedlegging av filialer ikke nødvendigvis er løsningen. Det handler om å finne den rette balansen. Men vi er selvsagt interessert i at flest mulig av kundene tar i bruk de digitale løsningene våre, sier HR-direktør Eirik Rostad Ness i Sparebanken Sogn og Fjordane til Finansfokus.

– Vurdér hjemmekontor

Finansforbundets advokat Pål Behrens mener at de gode erfaringene med hjemmekontor i koronatiden er noe bedrifter med kuttplaner bør ta med i vurderingene om kostnadskutt.

– Finansnæringen har vært gjennom veldig mange omstillingsprosesser, blant annet som følge av digitalisering. Folk i finansnæringen er veldig gode på omstilling. I forbindelse med koronakrisen har vi blant annet gode erfaringer med hjemmekontor. Det kan være noe å se nærmere på i gjennomgangen av sparetiltak, sier Behrens til Finansfokus.

Korona har forsterket behovet

To arbeidsgrupper i banken jobber med kostnadskuttene nå og banken regner med at de kuttene som blir vedtatt vil iverksettes fra nyttår.

– Vi er opptatt av at arbeidet skal skje i tett samarbeid med de ansatte, og selvsagt etter gjeldende regelverk. Allerede på slutten av 2019 var det diskusjoner i banken om markedssituasjonen. Og vi ble enig om å sette i gang et prosjekt. Korona har forsterket behovet, sier Rostad Ness.

Ny banksjef på plass i Flekkefjord Sparebank – blir den første kvinnelige topplederen i banken

John Fredriksen kaprer tidligere Odin-direktør 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også