FinansWatch

John Fredriksen kaprer tidligere Odin-direktør

Etter 15 år som forvalter og investeringsdirektør i Odin, får Vegard Søraunet ansvaret med å bygge opp en ny struktur under familiekonsernet til milliardæren John Fredriksen.

Vegard Søraunet skal de neste månedene bygge opp en ny struktur og finne et nytt investeringsteam. | Foto: Odin PR

– Det er aktivt eierskap og langsiktig verdiskaping, som er min store interesse. Å få muligheten til å ta dette til neste nivå med en ny struktur under Seatankers, er en fantastisk mulighet, sier Vegard Søraunet i en pressemelding.

Tidligere i sommer leverte han inn oppsigelsen etter nesten 15 år i Odin, før flere forvaltere valgte å gjøre det samme. Han var da ansvarlig forvalter av fondene Odin Sverige, Odin Norden og Odin Aksje.

Torsdag ble det kjent at det er John Fredriksen-kontrollerte Seatankers som har kapret den tidligere Odin-forvalteren. Han får oppgaven med å lage en ny struktur under Fredriksen-konsernet, hvor fokuset vil være på langsiktig og aktivt eierskap utenfor shipping og offshore.

– Vi er veldig fornøyde med å ha Vegard om bord. Seatankers sitter i dag på mye kompetanse og tilgang på mange interessante investeringsmuligheter. Selv om vi til enhver tid har mye fri kapital tilgjengelig, så er det mange gode muligheter vi må la gå. Tanken er at vi utnytter dette i det nye selskapet og at det åpnes opp for ekstern kapital, forteller Kathrine Fredriksen i en pressemelding.

Søraune begynte i den nye jobben 1. september, og skal bruke resten av året på å bygge opp den nye avdelingen til Seatankers og finne nytt investeringsteam.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch