Finansansatte savner kollegene sine

Det har vært få HMS-saker i finansbransjen under hjemmekontortiden – men enslige savner kollegene
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Tilbakemeldingene til verneombudene i norske finansvirksomheter har vært færre enn ventet siden nedstengningen av Norge i mars, skriver Finansfokus.

Arbeidsgiverne har vært flinke til å legge til rette for god ergonomi på hjemmekontorene og har i tillegg stilt et fåtall arbeidsplasser tilgjengelig på kontorene for dem som ikke kan jobbe hjemme.

– En del har selvfølgelig savnet sin kontorstol og heve/senke-pult, men de fleste har sett på dette som kortvarig og noe de kunne leve med. Det mange kjente på i perioden fra mars til juni var savnet av kolleger, og det fysiske sosiale felleskapet som er på arbeidsplassen, sier hovedverneombud Hans Roger Feragen i Danske Bank til Finansfokus.

Dette gjelder særlig yngre tilflyttere til byer som Oslo og Trondheim og som ikke har et etablert sosialt nettverk, forteller Feragen.

Tryg har kjørt jevnlige medarbeiderundersøkelser gjennom koronatiden og de viser lignende resultater.

– De savner den fysiske kommunikasjonen med kolleger, sier hovedverneombud Malin Sæthre i Tryg.

Men antallet henvendelser har vært lave.

– Det har vært utrolig lite klager. Det henger nok sammen med at vi underveis har passet på at medarbeiderne har dialog med leder, Teams-møter med avdelingen og er oppfordret til uformelle digitale pauser. Vi har også hatt stort fokus på mulighet for kontakt med vernetjenesten, tillitsvalgte eller med bedriftshelsetjenesten, sier Sæthre.

For ansatte i finansbransjen er det fortsatt hjemmekontor som gjelder 

Finansforbundet lanserer hjemmekontor versjon 2.0 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også