FinansWatch

Nordnet: Kraftig oppsving i kjøp av olje- og gassaksjer blant sparere

ESG og bærekraft har vært en toneangivende trend for norske privatpersoners sparing i fond og investeringer i aksjer. Men etter invasjonen i Ukraina har olje- og gassaksjer fått en oppsving.

Investeringsøkonom Mads Johannessen i Nordnet.

Ofte er det slik at når det er uro i aksjemarkedene trekker ikke-profesjonelle investorer midlene sine ut av markedet. Under den pågående krisen i Ukraina har imidlertid norske sparere valgt å være mot-sykliske og kjøper nå olje- og gassaksjer i stort monn.

I februar ble det kjøpt aksjer for 983 millioner kroner blant Nordnets privatkunder. Energiselskapet Vår Energi var den mest kjøpte aksjen med 438 millioner.

– I likhet med Vår Energi er Equinor en stor tilbyder av olje og gass. Etter et kraftig hopp i energiprisene grunnet krigen, har investorene flyktet til Equinor som nå er i nærheten av all-time-high nivåer. Dette er også med god grunn da vi ser rekordhøye gasspriser og en oljepris som har stabilisert seg rundt 100 dollar fatet, forteller Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet i en pressemelding.

«Markedet tok denne nyheten med sjokk og vantro og alle de toneangivende indeksene har falt på nyheten om krig. Selv om det brede markedet har falt, ser man at de store olje og gasselskapene har gått motsatt vei, i takt med at både olje og gassprisen stadig tikker oppover», skriver Nordnet i sin månedsrapport for februar.

Oljefondet får to uker på planlegge nedsalg av den russiske porteføljen

KLP ekskluderer russiske selskaper

Ber Vedum svare på spørsmål om Oljefondets handler i forkant av invasjonen

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch