Kapitalforvalterne møter børsuro med planlegging

Askjeplukkerne som skal få nordmenns sparebøsser til å vokse vet aksjemarkedet vil være langt mer urolig i år enn i fjor. Men de har lagt sine planer for tiden som kommer.

Straks pandemien inntraff for fullt i mars 2020 gikk aksjemarkedene ned slik reaksjonen på kriser ofte er. Men siden har de i stor grad vokst og fondsforvalterne har levert god avkastning til sine kunder. 2022 har imidlertid startet med mye børsuro i hele verden knyttet til usikkerhet om inflasjon, pandemien og sentralbankenes stimulansetiltak.

I slike tider er øvelsen med å plukke de riktige aksjene til ulike fond en annen øvelse enn i oppgangstider. I KLP er planen å gå tilbake til godt gammeldags håndverk.

– På et eller annet tidspunkt tror vi det igjen blir viktig å finne gode vekstaksjer. Vi må bare komme oss igjennom korreksjonsfasen. Markedet kommer nok til å være mer prisbevisst fremover så god gammeldags fundamental analyse får ligge til grunn for kjøpene våre. Vi får være tålmodige og bruke volatiliteten til å handle i aksjer som vi tror på på litt sikt, sier Niklas Hallberg i KLP til DN.

For proffe aksjeplukkere er turbulensen som skjer i markedene nå ikke uventet, eller unormalt.

– Det som skjer nå, får litt selvforsterkende effekt. Historisk sett, når vi skal inn i en periode med renteheving så skaper det uro i markedet og de fleste vet om det, sier forvalter Kristian Tunaal i Alfred Berg til DN.

Kapital har kåret landets beste meglerhus og analytikere

Mener markedet kan ha misforstått hensikten med nytt bærekraft-regelverk

Bærekraftsleder frykter artikkel 8 blir «grønnvaskingsartikkel»  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også