FinansWatch

Skatteetaten anslår at rundt 300.000 nordmenn eier kryptovaluta – nå øker de innsatsen for å få inn skattekroner

Innrapporterte norske krypto-formuer har økt fra 1,7 milliarder kroner i 2019 til 7,5 milliarder kroner i 2020. Skatteetaten anslår at tallet er betydelig høyere.

Divisjonsdirektør i Skatteetaten, Odd Woxholt. | Foto: Skatteetaten / PR

Verdier for titalls milliarder kroner i kryptovaluta oppgis ikke til beskatning, det skriver Skatteetaten i en pressemelding.

– Nye tall viser at det fremdeles er mange som ikke rapporterer kryptovaluta i skattemeldingen. Vi følger derfor opp i 2022 med skjerpet innsats både på veiledning og kontroll, uttaler divisjonsdirektør i Skatteetaten, Odd Woxholt, i pressemeldingen.

Oppdaterte tall for skattemeldingen 2020 er nå klare. Ifølge tallene rapporterte 8723 nordmenn at de eide kryptovaluta i 2019, året etter var det antallet steget til 13.846. De rapporterte formuene økte også fra 1,7 milliarder kroner i 2019 til 7,5 milliarder kroner i 2020.

Skatteetaten har identifisert mellom 60.000 og 70.000 eiere av kryptovaluta, men anslår at det reelle tallet i Norge er rundt 300.000 personer.

Det er en egen ekspertgruppe i Skatteetaten som arbeider målrettet med kryptovaluta. Gruppen blir nå oppbemannet.

Kryptoverdier er ikke forhåndsutfylt i skattemeldingen. I den nye skattemeldingen er det et eget opplysningsfelt hvor kryptovaluta skal fylles ut.

Sbanken mener langt flere i finansbransjen burde ta turen til Vestlandet

Gjensidige: – Gyda vil passere 100 millioner kroner

Inkassoselskapet Intrum trekker seg som sponsor fra TV2 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch