FinansWatch

Gjensidige: – Gyda vil passere 100 millioner kroner

Flere av forsikringsselskapene registrerer i dag mange skademeldinger etter ekstremværet «Gyda».

E39 ved Vinjeøra i Trøndelag. | Foto: NTB / Svein Stavås.

I en pressemelding skriver Gjensidige at det er mange skader, men omfanget er foreløpig bedre enn fryktet. Klokken 12 fredag hadde Gjensidige mottatt melding om nærmere 300 bygningsskader.

– Selskapet venter at antallet vil øke, og at erstatningskostnadene for alle selskaper etter hvert vil passere 100 millioner kroner, skriver Gjensidige i meldingen.

– Vi anslår ut fra tidligere erfaring og statistikk at dagens tall vil øke betydelig. Det er vannet som har skapt størst problemer. Flom- og vannskader står for over 50 prosent av skadene. Overvann fra terrenget har kommet inn i bygninger, bekker og elver har gått over sine bredder, samt tilbakeslag fra avløp, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

Selskapet har også antatt at bransjen totalt får mellom 500 og 600 skademeldinger.

Også Tryg, If og Frende har fått inn skademeldinger. NTB skriver at de tre selskapene har fått inn over 250 skademeldinger på grunn av været.

If skriver i en pressemelding at de har mottatt omtrent 100 skademeldinger fredag formiddag, men venter en kraftig økning i dagene som kommer.

For Frende registrerer selskapet at det er færre skademeldinger enn fryktet. Fredag formiddag var det kommet inn rundt 50 skader.

– Onsdag kom de første skademeldinger etter Gyda, da flest fra Mosjøen og nordover med  både vind og vann i sving. I Trøndelag og Møre og Romsdal hvor flertallet av skadene er meldt, er det overvann, regn og flom som er hovedårsak til skadene meldt til Frende, sier Yngve A. Høvig som er skadesjef på bygning i Frende Forsikring i en pressemelding.

Norsk takst om selgerforsikring: – Nødt til å bli en reduksjon i premien

Forsikringsselskapene får hundrevis av skademeldinger etter Gyda

Gjensidige: – Norsk Naturskadepool fører til mindre prisdifferensiering mellom forsikringskunder 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch