Pareto-topp får null kroner i erstatning etter frifinnelse

Petter Dragesund krevde over 20 millioner kroner i erstatning etter at han ble frifunnet fra den alvorlige Økokrim-tiltalen. Staten sier nei.
Foto: PR
Foto: PR

Ifølge DN varsler Dragesund søksmål.

Dragesund var i mange år sjef for finansiell rådgivning i meglerhuset Pareto Securities og krevde 20,7 millioner kroner i erstatning etter at han i Oslo tingrett i 2019 ble frikjent på alle punkter i tiltalen om medvirkning til grovt bedrageri og markedsmanipulasjon. Økokrim valgte å ikke anke frifinnelsen.

DN skriver at Dragesund må ta saken til domstolene hvis han vil kjempe videre for erstatningskravet.

– Vi kommer til å sende søksmålsvarsel til staten rett over nyttår, skriver Dragesunds advokat Henning Harborg i advokatfirmaet Thommessen til avisen.

Ifølge advokaten er det rimelig at Dragesund får dekket sine utgifter og tapte inntekter i forbindelse med etterforskningen og straffesaken, skriver DN. Avisen har kontaktet Petter Dragesund som ikke ønsker å kommentere saken.

Den tidligere Pareto-aksjemegleren Kjetil Sjursen ble frikjent på alle punkter av et flertall av dommerne i Borgarting lagmannsrett, men Høyesterett har opphevet dommen og deler av saken må derfor behandles på nytt av lagmannsretten. Sjursen har hele veien nektet straffskyld i saken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også