FinansWatch

Høyesterett opphevet frifinnelsen av tidligere Pareto-megler

Kjetil Sjursen trodde han var blitt renvasket etter åtte år i rettssystemet mot Økokrim. Men høyesterett har nå bestemt at saken skal behandles på nytt.

Illustrasjonsbilde. Høyesterett har forkastet frikjennelsen av Kjetil Sjursen. | Foto: PR

Høyesterett bestemte denne uken at tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursens frifinnelse i lagmannsretten var basert på feil lovanvendelse. Det betyr at saken må behandles på nytt, og går tilbake til tingretten, skriver DN.

Pareto-saken har flere momenter og det er bare frifinnelsen av Sjursen som skal behandles på nytt.

For Sjursen har denne saken, ført mot ham av Økokrim, betydd åtte år uten avklaring.

Jeg trodde jo at dette marerittet var over. Det har jo gått snart åtte år, så det begynner å røyne på, sier Kjetil Sjursen til DN.

Sjursens sakfører, Ellen Holager Andenæs, sier Økokrim burde latt være å anke til høyesterett av rent menneskelige hensyn.

Økokrim mener det er nødvendig at saken behandles på nytt.

– Økokrim mente frifinnelsen bygget på både uriktig lovanvendelse og sviktende begrunnelser. Da er det nødvendig at den prøves på nytt, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til DN.

Partene håper saken kan få en relativt hurtig, ny behandling i tingretten.

Saken har sin opprinnelse tilbake i 2010, da Pareto bisto sin kunde Severstal i å øke sin eierandel i gruveselskapet Crew Gold. Pareto fikk flere investorer til å selge aksjer i Crew Gold og lovte dem et mellomlegg, men holdt det skjult for dem at Severstal var den egentlige kjøperen. Aksjene ble kjøpt av stråselskaper som senere solgte aksjene til Severstal med gevinst uten at investorene fikk sitt mellomlegg, ifølge sakspapirene.

SNN-sjefen: – Blir så lenge jeg har den gode energien

Storebrand om oppkjøpet: – Danica har utviklet et godt distribusjonsnettverk, det vil vi bygge videre på

Nye regler legger til rette for vekst i folkefinansiert eiendom 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch