Storebrand holder seg høyt oppe på bærekraftsrangering

Er utnevnt som ett av verdens 10 prosent mest bærekraftige virksomheter for andre år på rad.
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Kristian Skalland Moen / Storebrand
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Kristian Skalland Moen / Storebrand

Storebrand er blant verdens 10 prosent mest bærekraftige selskaper, ifølge Dow Jones Sustainability Index. Det er andre året på rad Storebrand kommer på denne listen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er svært stolte over å bli rangert som ett av verdens mest bærekraftige selskaper, og dermed bli inkludert i bærekraftsindeksen i Dow Jones. Det er et resultat av langsiktig, systematisk og grundig arbeid med bærekraft på tvers av hele konsernet. Finansbransjens rolle i overgangen til ett bærekraftig samfunn blir stadig mer tydelig, både med hensyn til nye reguleringer og våre dialoger med kunder og andre interessenter, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand i pressemeldingen.

Rangeringen er global og en av de største som gjennomføres hvert år. Det har aldri vært flere selskaper oppe til vurdering, noe som tyder på at bærekraft, og ESG, er kommet lengre opp på agendaen for flere virksomheter enn før.

– Det gir stor motivasjon å se at stadig flere selskaper i finansbransjen blir opptatt av bærekraft, og implementerer dette i sine strategier. Samtidig er det et enormt regulatorisk trykk fra EU som potensielt vil bidra til store positive endringer i bransjen i årene som kommer, sier Karin Greve-Isdahl, konserndirektør med ansvar for bærekraft.

Dow Jones Sustainability Index har eksistert siden 1999 og omfatter i dag omtrent 5100 selskaper. Virksomhetene har besvart omtrent 100 spørsmål for å bli vurdert.

Andre norske selskaper på indeksen er Hydro, Orkla og Adevinta.

KLP Kapitalforvaltnings leder er spesielt fornøyd med veksten i eksterne kunder

To av bærekraftfondene til Nordea har økt forvaltningskapitalen med over 1800 prosent på ett år: – Kundene våre har virkelig bidratt til å dra sparerådgivningen vår til ett nytt nivå

John Fredriksens investeringsselskap åpnes for eksterne kunder 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også